Elazığ’a gelen AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz muhtarlar derneğinde yönetim kurulu üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelerek talepleri dinledi. 

Dernek yetkilileri ve muhtarlarla bir araya gelen Yanılmaz sorun ve talepleri dinledi.

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Atla, Yanılmazın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ATLA: BU NAZİK ZİYARETLERİNDEN DOLAYI AYRİYETEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Atla, “Bütün kamu sayın başkanımı yakinen tanıyor. Başkanımız bir dönem belediye başkanlığımızı yaptı. Gerçekten ilimize, şehrimize çok güzel ve ciddi hizmetleri oldu. Bu ciddi ve güzel hizmetleri derneklerim ve muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı ayriyeten teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz ise siyasetin vatandaşa en yakın olan kesimi muhtarlarımızdır diyerek, yerel yönetimler başkanlığı olarak verdiğimiz eğitimlerde tüm belediye başkanlarımıza muhtarlarla işbirliği içerisinde olmalarını söylüyoruz” dedi.

YANILMAZ: SİYASETİN VATANDAŞA EN YAKIN OLAN KESİMİSİNİZ

Yanılmaz, “Muhtarlarımız belediye başkanlarının en yakın çalışma arkadaşlarıdır. Mahallesini bilen, sokağını bilen, caddesini bilen, mahallesinde bulunan her esnafla bir arada bulunan, daha doğrusu mahalledeki her konutun derdini, ıstırabını en yakından bilen insanlarsınız. Siyasetin vatandaşa en yakın olan kesimisiniz. Dolayısıyla yerel yönetimlerde, bütün belediye başkanlarımıza muhtarlarla birlikte çalışmanın onların işlerini kolaylaştıracağını söylüyoruz. AK Parti genel yönetim yerel başkanları olarak verdiğimiz eğitimlerde muhtarlarla birlikte çalışmalarını, yaptıkları yatırımın başına muhtarların denetçi olarak bırakmalarını, muhtarların kendi mahallelerdeki yatırımlara çok daha iyi sahip çıkacağını ve bizim bir çözüm ortağımız, bir çalışma arkadaşımız, birlikte yol yürüdüğümüz kişiler olarak görülmesi gerektiğini hep söylüyoruz” dedi.

24 Ocak deprem sonrasında muhtarların büyük çaba ve gayret sarf ettiğini söyleyen Yanılmaz, Elazığ’ın örnek bir şehir olduğuna dikkat çekti.

YANILMAZ: EVİMİZİN MİSAFİR ODASI GİBİ ŞEHİR TEMİZ OLACAK

Yanılmaz, “Muhtarlarımızın yapmış olduğu hizmetler önemli, sizlerin yapmış olduğunuz hizmetler önemli. Hele deprem sonrası Elazığ’ımızda her birinizin kendi mahallenizdeki yatırımları, çalışmaları takip etmeniz o çalışmaların daha hızlı gelmesine vesile oldu. Tabi ki sıkıntılar olabilir, problemler olabilir. Bir evi bir yerden taşıdığınızda dahi bazen 6 ay- 1 yıl ev yerine oturmaz. Masanın yerini değişirsiniz, halının yerini değişirsiniz vesaire. Şehirler de böyle. Şehirler bizim evimiz gibi. Şehrin temizliğini tarif ederken deriz ki evimizin misafir odası gibi şehir temiz olacak. Şehirdeki insanlar mutlu ve mesut olacak. Şehirler kolay ve kaliteli, yaşanılabilecek bir şehir olacak. Şehirler yeşil şehir olacak. Piknik alanları, park alanları fazla olacak, caddeleri geniş olacak ve insanlar kaldırımdan rahat yürüyecekler. Bu açıdan Elazığ’ımız örnek bir şehir. Elazığ’ımız güzel bir şehir” ifadelerine yer verdi.