Müdür Gürtürk, PIRLS 2021 Uygulamasına Katılacak Öğrencileri Ziyaret Etti

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve Şube Müdürü Ömer Abdülaziz Döger, PIRLS 2021 uygulaması ile Türkiye’yi temsil edecek olan Altın Çevre ve Şehit Fethi Murat İlkokulunu ziyaret etti.

Müdür Gürtürk, PIRLS 2021 Uygulamasına Katılacak Öğrencileri Ziyaret Etti

PIRLS 2021 (Uluslararası Okuma Becerileri Gelişimi Araştırması) uygulamasında Türkiye’yi temsil edecek olan Altın Çevre ve Şehit Fethi Murat İlkokullarını İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk Ölçme Değerlendirme Şube Müdürü Ömer Abdülaziz Döger ve merkez öğretmenleri ziyaret etti.

GÜRTÜRK: BEŞ YILDA BİR 10 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİLERE UYGULANMAKTADIR

Ziyarette öğrencilere okuma kitapları ve şapka dağıtan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Projesi olarak adlandırılan PIRLS (Progress in International Reading Literacy Study) beş yılda bir 10 yaşındaki öğrencilere uygulanmaktadır. İlköğretimin dördüncü sınıflarında uygulanan okuma testi öğrencilerin farklı metin türlerine göre okuma becerilerini saptamaktadır. PIRLS uygulamasında kullanılan iki farklı türdeki metin ve soruları Türkçeye çevrilmiş ve iki okulumuzun dördüncü sınıf öğrencilerine Mayıs ve Haziran aylarında uygulanacaktır” dedi.

GÜRTÜRK: TÜRKÇE PROGRAMINDAKİ OKUMA KAZANIMLARI DOĞRULTUSUNDA TARTIŞILACAKTIR

Müdür Feyzi Gürtürk, “Bu sorularla öğrencilerin farklı üst düzey düşünme süreçlerine ilişkin becerileri tespit edilecek, Öğrencilerin metinde açıkça verilmiş olan bilgiyi bulmaları, doğrudan çıkarımda bulunmaları, metinde sunulan bilgileri ve düşünceleri birleştirerek yorumda bulunmaları ve metinleri dil kullanımı ve içerik açısından değerlendirmeleri ölçülerek, alınan sonuçlar Türkçe programındaki okuma kazanımları doğrultusunda tartışılacaktır” dedi.

PIRLS 2021 uygulamasına katılacak okul ve öğrencileri ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü GÜRTÜRK, Ölçme ve Değerlendirme Merkezimizin öğrencilerimize her türlü kaynak konusunda destek olacağını açıkladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137