Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Güvenç ve Rehberlik ve Psikolojik Danışman Hatice Turan, medya grubumuzu ziyaret etti.

Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın yönetmeni Zeki Akbıyık ile bir araya gelen Güvenç ve Turan, medya kuruluşumuza plaket takdim etti.

GÜVENÇ: ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİM HARÇLIKLARINI, OKULUN DİĞER İHTİYAÇLARINI BU ŞEKİLDE KARŞILIYORUZ

Lise olarak yürüttükleri çalışmaları paylaşan Lise Müdürü Abdurrahman Güvenç, “Okulumuzda 7 bölümümüz mevcut olup döner sermaye işletmesi kapsamında; grafik ve fotoğrafçılık alanında her türlü reklam ve promosyon ürünlerinin tasarımı ve baskısı yapılmaktadır. Bunlar aynı şekilde uygun fiyatlarda piyasaya satışlarımız var. Bunun dışında yiyecek ve içecek hizmetleri alanında da her türlü tatlı, pasta satışlarımız var. Moda tasarımlarıyla ilgili okul forma üretimine başlıyoruz. Her türlü terzi, dikiş nakış işlemleri yapılmaktadır. Bilişimle ilgili her türlü donanımsal ve yazılımsa işlemlerin bilgisayar, tablet, laptop gibi cihazların bakım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Çocuk gelişimi ile ilgili genellikle oyuncak-kukla şeklindeki malzemelerin üretimini yapıyoruz. Tüm bölümlerimizi aktif bir şekilde kullanıyoruz. Çocuklarımız bunları yapıyor öğretmenlerimizin gözetiminde. Güzel ürünler ortaya çıkıyor. Bizde o ürünlerin satışını gerçekleştirerek çocuklarımıza eğitim harçlıklarını, okulun diğer ihtiyaçlarını bu şekilde karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜVENÇ: ÖĞRENCİLERİMİZ OKULLARIMIZDAN MEZUN OLDUKLARI ZAMAN RAHATLIKLA İŞİNİ KURABİLİR

Amaçlarının öğrencilerin mesleki açıdan gelişimlerini sağlamak olduğunu ifade eden Müdür Güvenç, “Öğrencilerimiz okullarımızdan mezun oldukları zaman rahatlıkla işini kurabilir ve rahatlıkla bir işletmede usta ve kalfa olarak çalışabiliyor. Zaman zaman zaten işletmeler bizi arıyor. ‘Kalifiye elemana ihtiyacımız var bize yardımcı olur musunuz?’ diye. Bizde mezun öğrencilerimizle iletişime geçerek onların gerekli işletme bilgilerini vererek bu şekilde çocuklarımızı iş sahibi yapıyoruz. Güzellik hizmetleri ile ilgili önümüzdeki hafta bir açılışımız var. 3 tane atölyemiz var. Müşteri odaklı çalışıyoruz. Elazığlı hemşehrilerimiz kadınlar gelip orada gerek saç olur gerek cilt bakımı olur her türlü hizmeti onlara sunuyoruz. Ve de uygun bir ücretle yapıyoruz” şeflinde konuştu.