Medya gurubumuzu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, kaliteli ve tarafsız yayınlar yaparak, şehrin değerlerine sahip çıkan ve toplumu doğru bilgilendiren medya grubumuz çalışanlarını tebrik etti.

Öte yandan Müdür Yiğit, 2022 – 2023 eğitim öğretim yılını verimli ve sorunsuz geçirdiklerini söyledi.

Yiğit, “Gerçekten bu yıl oldukça hareketli bir dönem geçti. Biz tabi daha çok bu salgın dönemindeki öğrenme eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmalarımızı yapmıştık. Ancak maalesef 6 Şubat’ta üzücü bir şekilde deprem gerçekleşti. Bu etkilenen illerden bir tanesi de Elazığ. Tabi diğer illere göre daha az etkilendik. Bununla ilgili okul binası olarak biz çok fazla etkilenmedik. Çünkü malumunuz eylül ayında biz 25 okulu tahliye etmiştik. Deprem riski gördüğümüz için. Bununda sonuçları çok kısa sürede 6 Şubat’ta haklı bir karar olduğunu gösterdi. Bizim yıkılan veya hasar alan bir binamız olmadı. Biz yine ufak tefek hasarlar vardı onları giderdik. Uygun eğitim ortamları oluşturmak adına ciddi çalışmalar oldu. Halen daha devam ediyor. Bu yıl ve önümüzdeki yıl içerisinde onlar ciddi anlamda tamamlanacak. Yapı stoku tamamen yenilenmiş olacak. Çok modern ferah ve en önemlisi güvenilir ortamlarda okullarımız olacak” dedi.

Yiğit, yaz tatiline girecek öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunurken, ailelere de çocukları ile kaliteli vakit geçirmeleri yönünde tavsiyeleri oldu.

Elazığ’da Öğretmen Adaylarına ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ Semineri Verildi Elazığ’da Öğretmen Adaylarına ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ Semineri Verildi

Yiğit, “Ben özellikle çocukların ilgi alanlarına ve yaş seviyelerine göre kitapları okuyarak geçirmelerini yaz ayını geçirmeleri tavsiye ediyorum. Algılarının açık olmasını velilerin bunları takip etmesini önemsiyorum. Birlikte vakit geçirmek, ortak etkinlikler yapmak aile kavramını canlandırmak canlı tutmak çok kıymetli. Çünkü çocuk sadece okula bırakılıp geri alındığı zaman eğitim süreci tamamlanmış olmuyor. Belki orada bir öğretim oluyor ama açıkçası bu işin içerisinde sevgi var, kültür var, spor var, sanat var, bunların her biri eğitimin içerisinde olan şeyler bu süreçte” dedi.