Müftü Aydın, Muhtarları Ağırladı

İl Müftüsü Selami Aydın, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle müftülükte bir program düzenledi.

Müftü Aydın, Muhtarları Ağırladı

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle il müftülüğünde bir program düzenlendi.

Müftü Selami Aydın’ın düzenlediği programa Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül ve derneğe üye muhtarlar katıldı.

AYDIN: SALGIN HASTALIK OLDUĞUNDAN TEMSİLİ OLARAK SİZLERİ ÇAĞIRDIK

Programda konuşan İl Müftüsü Aydın, pandemi nedeniyle sınırlı sayıda muhtarı programa davet etmek zorunda kaldıklarını söyleyerek, “Gönül isterdi ki bütün muhtarlarımızı davet edip onlara teşekkür ederim. Salgın hastalık olduğundan temsili olarak sizleri çağırdık. Ümit ederim ki diğer muhtarlarımız bunu anlayış ile karşılar. Ben onlar buradaymış gibi onlara da teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Dedik ki bu günde devletimize, milletimize, köyümüze, mahallemize hizmet edip rahmeti rahmana kavuşan muhtarlarımız var. onları rahmetle yad edelim düşüncesi ile sizleri davet ettik” ifadelerini kullandı.

AYDIN: MUHTARLARDAN HEP İYİLİK GÖRDÜM

Aydın, “İnsanlara hizmet eden insanların en hayırlısıdır” diyerek, muhtarların önemli bir görev yürüttüğünü belirterek, “Köyün yoluna, suyuna her türlü ihtiyacına gece gündüz koşuyorsunuz bunu Allah da biliyor bizler de biliyoruz. Ben şu ana kadar yaptığım hizmetlerde başarıya ulaştıysam bunları muhtarlarla beraber yaptım.  Allah şahitti. Bütün muhtarlarımın bana bu muhtarlık sevgisi uzak yerlerden geliyor. İnşallah ben burada olduğum müddetçe muhtarlarımızla beraber büyük hizmetler yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Ben köylerde görev yaptığım sıralarda muhtarlardan hep iyilik gördüm. Allah onlardan razı olsun” diye kaydetti.

DUMANDAĞ: İYİ Kİ ELAZIĞ’A GELMİŞ

Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ da, Müftü Aydın’ın işadamlarından daha fazla yardım eden bir isim olduğunu ifade ederek, “İl müftümüz gerçekten çalışkan hayırsever bir iş adamından daha fazla hayır yapan bir müftümüz var. Allah Peygamber kendisinden razı olsun. İyi ki de buraya gelmiş. Biz müftü bey ile zaman zaman beraber çalışıyoruz. Ben şimdiye kadar bir iş adamı olarak gittiğimiz yerde diyorlar ki ‘hep yük bizim sırtımızda kalıyor’ ama şimdi gittiğimiz zaman bakıyorum çoğu müftü beyin. Tabi müftü beyin Ankara’dan, İstanbul’dan çok değerli insanlar müftü beyi tanıyorlar, seviyorlar. O vesile ile müftü beyin bir dediği iki olmuyor. Elazığ’da kurban bayramı yaşadık hiç bu kadar kurban kesmemiştik. Gerçekten müftümüz hiç görevden kaçmıyor” diye ifade etti.

GÜL: KENDİSİYLE ÇALIŞMAKTAN ŞEREF DUYUYORUZ

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gümüşkavak Mahalle Muhtarı Ahmet Gül de, “Sayın müftüm 19 Ekim muhtarlar günü münasebetiyle bizleri hatırladığınız için ve bu nazik davetiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Müftü beyimiz geldiği günden beri gerçekten muhtar arkadaşlarımızla iş birliği içerisinde. Elazığ için bir şeyler yapmaya çalışan, ne yapabilirim, üstüne ne koyabilirim diye gayret gösteren bir büyüğümüz. Bu anlamda kendisiyle çalışmaktan şeref duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2020, 20:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ercan KESKİN
Ercan KESKİN - 3 yıl Önce

Müftü bey; bir ara da Cami Dernek yöneticileri ile buluşup tanışsa daha güzel olur ama...

SIRADAKİ HABER

banner137