İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya önce helallik istedi, ardından da 2018 Hac organizasyonu ile ilgili bilgiler verdi. Sarıkaya bu yıl 873 kişi Elazığ’dan hacca gidecek dedi.

“BENDE HACCA GİDİYORUM”

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, düzenlediği basın toplantısında Elazığlılardan helallik isteyerek bu yıl kendisinin hacca gideceğini vurgulayarak “ Ben de Allah izin verirse yarın 13:40 itibari ile Elazığ’dan İstanbul’a, İstanbul’dan ise 20:20 civarında Cidde’ye 43 günlüğüne fetva ekibinde görev almış olarak Hacca gidiyorum. Onun için hepinizden helallik diliyorum. Benden de bir hak varsa hakkımı helal ediyorum. Yolculuktur ne olur ne olmaz. Sizlerin selamlarını, Elazığlıların selamlarını o mübarek mekânlarda mutlaka ileteceğim. Onsan da bilginiz olsun derim. 10 Eylül 2018 olarak dönüşüm gözüküyor. Ancak erken dönme olabilir. Ona artık kesin olarak bilmiyorum hac organizasyonu nasıl düşünülse öyle” ifadelerini kullandı.

Ardından da Diyanetin başlattığı kurban bağışı kampanyasına bağışta bulundu.

“873 KİŞİ ELAZIĞ’DAN HACCA GİDİYOR”

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya makamında düzenlediği basın toplantısında 2018 Hacı organizasyonu ile ilgili bilgiler vererek “ Diyanet işleri Başkanlığı Hac Organizasyonu toplam da 873 kişiyi Elazığ’dan Hacca gönderiyor. Bunlardan bir tanesi bir acente grubumuz geçen günlerde yolcu oldular. Şuan da Medine Münevver’deler. Mekke’ye geçmek üzereler. 873 kişinin 515’ini diyanet işleri başkanlığı haç organizasyonu yapıyor. 358 kişiyi ise acenteler deruhte ediyor. Bu mevzuat gereği böyledirler. Mevzuatta hacı adaylarının %60 Diyanet İşleri Başkanlığı % 60 ise acenteler deruhte ediyor ”dedi.

Müftü Sarıkaya, Diyanet yoluyla kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesinin 30 Temmuz’da Elazığ Havalimanında uğurlanacağını söyleyerek “ 7 Eylül 2018 de Cuma günü ilk haccı kafilesi dönecek. Fakat bunu burada ifade edeyim. Hac her zaman sürprizlerle dolu olan bir ibadettir. Hava şartları iniş kalkış, geliş, gidiş değişebilir” diye belirtti.

“TÜRKİYE’DE 1. OLDUK”

Sarıkaya, daha sonra geçen yıl birincilik elde ettikleri kurban bağışı ile ilgili bilgiler aktararak “ 2017 yılında yaptığımız çalışma sonucunda 2016 da 666 kurban bağışı alınabilmişken 2017’de iyi organize olduk. 1536 hisseye ulaştık. 1536 hisse ile % 31 artış ile Türkiye 1. Olduk. Elazığ yüzde itibari ile Türkiye’de 1. Olduk” şeklinde aktardı.

“BAĞIŞ MİKTARI BU YIL YURT İÇİ 850 YURT DIŞI 650 LİRA”

Müftü Sarıkaya, Bu yıl bağış miktarının yurt içi 850 lira, yurt dışı 625 lira olduğunu ifade ederek “ Din görevlilerimiz bilgilendirildi. Onun için biz din görevlilerimiz ve kuran kursu hocalarımıza bilgi verdi. Olur ya vakti müsait olmaz. Onun için yurt içi 850 lira yurt dışı 625 lira olmak kaydı ile vekâlet ile kurban bağışı almaktayız. Bunları hocalarımıza ulaştırırdınız. Onlarda bize ulaştırır ama mutlaka makbuzlarınızı isteyin. Bu tür kendi gelemeyip de alamayanlar kimin ile gönderdiyse makbuzlarını alsın. 15 Temmuz Meydanında ki çadırımız da yine vekâlet ile kurban bağışı alınmaktadır. Ayrıca Edibe can müftülük sitemizin 1. Katında Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesinde bulunan arkadaşlarımız bağışları kabul edecek” şeklinde aktardı.

“BİZİM KURSLARIMIZ NE KURBAN NEDE DERİ TOPLAYACAKTIR”

İl Müftüsü, uyarılarda bulundu ve “diyanet kapı kapı dolaşıp para toplamaz, vatandaşımız dikkatli olsun” diyerek “ Kuran Kursları adına değişik yerlerde bize ait olmadığı halde örneğin Harput Kuran Kursundan geldik gibi bizim kuran kurslarımız ne mahalle mahalle kurban toplayacaktır ne deri toplayacaktır. Dini bir ibadet olan kurban bağışlarınızı asla bilinmedik yerlere kesinlik ile veremeyelim. Bunlara dikkat edelim. Özellik ile belgesiz hiçbir şekilde vermeyelim” diye konuştu.