1934 yıllarına kadar Harput’a bağlı bir köy olan eski adı Yığınki, yeni adı ise Aksaray olan Mahallenin muhtarlığını yapan Özcan Bal, sel ile başlayıp, deprem ve korona virüs salgını ile devam eden kötü bir süreçte muhtarlık yaptığını söyledi.

BAL: MAHALLEMİZ ŞEHRİN EN GERİ KALMIŞ MAHALLELERİNDEN

Muhtar Bal, “Selle başladık. Daha sonrasında bir deprem sürecini atlattık. Bu süreci biliyoruz ki şehrimiz için çok sıkıntılı bir süreçti. Biz mahalle olarak ta ciddi bir kayıp verdik. Yaklaşık 500 küsur yıkılan evimiz oldu. Daha sonra 5.3 şiddetindeki depremden sonrada yaklaşık 50 evimiz ağır hasara döndü. Daha sonra geldiğimiz noktada deprem sürecini atlatmadan virüs süreci yaşadık. Bu süreçtede insanlarımız eve kapanmak zorunda kaldı. Elimizden geldiğince biz devletin mahalledeki kolu olarak insanlarımıza destek olma adına insanlarımızla irtibatta olduk. Bu şekilde bir 2. Yıl geçirdik. Mahallemiz şehrin en geri kalmış mahallelerinden” dedi..

BAL: YAKIN ZAMANDA ÇALIŞMALARIMIZI BİTİRECEĞİZ

Yıllardır mahallede hep aynı sıkıntıların konuşulduğunu ifade eden Muhtar Bal, mahallenin sıkıntılarının bir bir çözüme kavuştuğunu kaydederek, “

Geldiğimiz noktada Şor şor deresi sorunu yaklaşık 35-40 yıllık benim bildiğim konuşulan bir konuydu. İhalesi yapıldı ve şu an yapılmasının bekliyoruz. Şor Şor Deresinin sadece yapılması ile biz rahatlamayacağız. Sağında, solunda yolun açılması gerekiyor. Bununla beraber biz belediye başkanımızdan oradaki yeşil alanlarımızın faaliyete geçmesini bekleyeceğiz. İnşallah Şor Şor Deresi sorunu en kısa zamanda hal olacaktır. Onun yanı sıra bizim halen doğalgazın ulaşamadığı alanlarımız var. Bunu oraya çekebilmemiz adına yollarımızın açılması gerekiyordu. Mahallemizin rahat nefes alabilmesi adına yollarımızın açılması gerekiyordu. Bununla beraber belediyelerimizde çalışmalarımız oluyor. Bir tane bağlantı yolumuzu açtık. Birinci etap asfaltı döküldü. İnşallah yakın zamanda çalışmalarımızı bitireceğiz” diye kaydetti.

BAL: İKİ KÖPRÜMÜZDE İHALE AŞAMASINDA

Bal, TOKİ konutlarının çevre yolunun üstüne yapılması ile birlikte büyüyen bir mahalle olduklarını, bağlantı yolları ile bölünen mahallenin birbirine bağlandığını söyleyerek, “TOKİ’lerimiz mahallemizin üst tarafına yapıldı. Her gün biraz daha büyüyor. Çevre yolu mahallemizden geçiyor. İnşallah iki tane daha bağlantı yolumuz için çalışmalara başlayacağız. Şu an şehirde eski olarak 2 köprü kaldı. Bütün köprüler değişti ikisi kaldı. Bir tanesi Aksaray Mahallesi ve Hicret Mahallesi arasındaki köprü bir diğeri de bizim kendi mahallemiz içinde olan köprü. Bunlarla alakalı geçmişte köprülerden bir tanesi kapanmıştı. Tadilatının yapılacağı söylendi. Ulaştırma Bakanımız Elazığ’a geldiğinde konuyu kendisine ilettik. Ve geldiğimiz noktada inşallah iki köprümüzde ihale aşamasında” ifadelerini kullandı.