Ataşehir Mahalle Muhtarı Ali Dabakbaşı mahalledeki sorun ve çalışmaları anlattı.

DABAKBAŞI: OKUL SORUNUMUZ VAR

Muhtar Dabakbaşı, “Bizim en büyük sorunumuz okul şu anda. Mahalleye okul yetmiyor, yetmediği gibi şimdi TOKİ’ler yapıldı, deprem evleri yapıldı. Deprem evleri yapıldığı zaman hiç kimse okul teşebbüsüne geçmemiş. Burada bu kadar bina yapılıyor, binlerce bina yapıldı ama okulu bir tanesi düşünmemiş. Ne yönetimdekiler, ne siyasiler, ne bakanlık. Evler yapıldığı zaman şehrin dışında bir mahalle, yeni bir mahalle kuruldu aşağı yukarı. Ama okulu hiçbir tanesi düşünmemiş. Milli Eğitim ile yeni geçen hafta görüştüm. Yeni temeli atıldı dedile bir kısımda. Yemişlik mıntıkasında temeli yeni atılmış. Bizim bir lise talebimiz vardı 3 sene önce. Yeri hazır, arsası hazır, projesi hazır. Bir türlü başlanmadı okula. Onu da Milli Eğitim Müdürü’ne sordum. Dedim ki ‘ne oldu bizim okul müdürüm’, ‘ödeneği bekliyoruz’ dedi” ifadelerini kullandı.

DABAKBAŞI: BİR TEK SAHİBİMİZ VAR; CUMHURBAŞKANI

Yetkili kişilerden kimsenin mahalleye uğramadığını belirten Ataşehir Mahalle Muhtarı Ali Dabakbaşı, “Bizim siyasilerimiz olsun, milletvekillerimiz olsun sahip çıkmıyorlar. Açık söyleyeyim şu anda ben bir kelime kullanacağım biraz abes olacak ama artık doluyuz. ‘Elazığ sahipsiz şu anda’ ben açık söyleyeyim. Bunun gizli kapaklı bir şeyi yok. Ne milletvekillerinden ne bürokrasiden olsun ne valilikten olsun sahipsiz şu anda. Kimin ne yaptığı belirsiz. 5 tane milletvekili var Elazığ’da. 4 tanesi iktidar partisi daha ben 3 dönemdir buradayım bir tanesi şu muhtarlıktan içeri girmemiş. En büyük mahalle duyuruyorum bazı mahallelere gidiyorlar 3 günde bir, haftada bir Doğu cephesindeki mahallelerden sesleri geliyor. Bugün Elazığ’ın en büyük mahallesi, bir tane milletvekilini ben görmemişim. Devlet büyüklerimize ben bir şey demiyorum. Cumhurbaşkanı olmazsa biz hiçiz. Bir tek sahibimiz var; Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı bir de İçişleri Bakanı. Onun haricinde bir kişiden bir şey görmemişiz. Ayrıca milletvekili ne demek? Memleketin sorununu çözmek demektir. Ama burada yok işte maalesef” şeklinde konuştu.

DABAKBAŞI: BİZE SAHİP ÇIKAN BELEDİYE

Ali Dabakbaşı, “Tamam deprem evleri yapıldı, devlet yaptı. Ama bunun ilerisini düşünen yok. Burada bir okul ihtiyacı var, bu çocuklar nasıl okula gidecek, nasıl gelecek? Bunu düşünen yok. Evler bitti taşındılar. Hepsi kamanmış kalmış. Elazığ’ın en büyük mahallesi şu anda mahallemizde 2 tane okul var. 2 tane ilkokul 2 tane ortaokul var. Mahallenin nüfusu bugün 50 bine dayanmış. Şu anda TOKİ’lerle beraber 50 bin rahat olmuştur. Ama yok işte. Onun için belediyeden bir sorunumuz yok. Bize sahip çıkan belediye” dedi.