Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, sezonun açılmasıyla birlikte Harput’un bakım ve onarım çalışmalarıyla yenilendiğini ifade etti.

Elazığ Belediyesinin Harput’a değer verdiğini ve çalışmaların hız kazandığını belirten Muhtar Demirpolat, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

Demirpolat, “Konuk Evi, basın müzesi gibi çalışmalar boyamalar yapılıyor. Harput bundan sonra gelişen güzelleşen bir yer olacak. Hoca Hamamı’ndan tutun parklar bahçeler yenileniyor. Elazığ Belediyesi tamamen gözü kulağı kalbi tabiri caizse Harput’ta. Belediye başkanımıza ve kurum müdürlerine teşekkür ediyoruz”

Harput’a günlük 15 bin aracın giriş yapmasını hedeflediklerini ifade eden Demirpolat, ziyaretçileri en güzel şekilde ağırlayacaklarını kaydetti.

Demirpolat, “Geçen sene 10 binin üzerinde bir turist bekliyorduk. Geçen yıl pandemiden, depremden dolayı 5-6 bin araç geliyordu. Ama şimdi bu yıl günlük 15 bin aracın Harput’a girişini bekliyoruz. Geçen hafta 6 binin züerinde bir araç girişi vardı. İnşallah bu yolları da düzeltince bir destek ile beraber Harput’a bir akın olacaktır” dedi.