Muhtar Gül, Mahallesinde Yapılan Çalışmaları Anlattı

Eski muhtarlık yerinin taziye evi ve Kur’an kursu olarak değerlendirileceğini ifade eden Sürsürü Mahalle Muhtarı Ergün Gül, elektrik ve aydınlatma sorunlarını ilgili yerlere iletmesine rağmen hiçbir çözümün bulunmadığını söyledi.

Muhtar Gül, Mahallesinde Yapılan Çalışmaları Anlattı

Sürsürü Mahalle Muhtarı Ergün Gül, Sürsürü Mahallesi’ne yaptığı hizmet ve gerçekleşecek projelerden bahsetti.

GÜL: ÖLÜSÜNE SAYGISI OLMAYANIN DİRİSİNE HİÇ OLMAZ

Muhtar Ergün Gül, “Mezarlarımız harabeydi. Altta mezarlık olabilir. 100 senenin üzerinde. Zaten normalde insanlar büyüklerini ziyaret etmeye gitselerdi de o bölümden gidiyordu. Biz sayın belediye başkanımızla görüştük, istişare yaptık. Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine hiç olmaz. Önce bizim atalarımıza saygısı olması münasebetiyle bunu başkanımdan rica etti. Başkanımız da mezarlığımızı bu isteğimizin karşılığında bir totemle isimlendirdi. Etraflarını yaptırdık. 2019-2020 yılı arasında yapıldı tahminen. Güzel bir şekle getirdik” ifadelerini kullandı.

GÜL: VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YAPIYORUZ

Muhtar Gül, “Bizim eski muhtarlık yerimizi Allah nasip ederse yapacağız. Pandemiden dolayı uğraşamadık. Orayı ki katlı taziye evi yapmayı düşünüyoruz. Yapanlar da var. Hayır sahiplerinden Allah razı olsun çk söylediler. Lakin pandemi nedeniyle taziye de yok zaten. Çok acele etmenin de bir anlamı yok. Ki başkanım da o gün söyledi ‘yapılmazsa bile ben her konuda destek olacağım’ diye. İki katlı bayan erkek taziye evi, üstüne de 4-6 yaş Kur’an kursu inşallah kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Verdiğimiz sözleri yapıyoruz. Söz verdiğimiz parklarımızı gerçekleştirdik. Karaçalı suyu sözü vermiştik yaptırdık. Hemen hemen 3-4 bin konuta hizmet edecek bir çeşme noktası bulduk. Sağ olsun herkeste gelip dua ediyor. Ama tabi ki emeği geçenler de hayır sahiplerinden Allah razı olsun, teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

GÜL: AYDINLATMA SORUNU VAR

Aydınlatma direklerinin cadde ortalarında olması nedeniyle mahalle sakinleri tarafından şikâyetlerinin olduğunun altını çizen Sürsürü Mahalle Muhtarı Ergün Gül, “Sokak aydınlatmaları; yeni yerleşim alanında oradaki sokaktaki insanların evi yıkılan var adamlar bahçesine gitmiş ev yapmışlar. Belediye ile yollarını açtık, suyunu götürdük. Doğalgaz gidecek yatırım yok. TEDAŞ’a gidiyoruz aydınlatma yapın, bunlara abonelik verin diyoruz ‘ödenek yok’ insanlar mağdur. Siz buraya aydınlatmaları koyacaksınız ki, alt yapınızı yapacaksınız ki belediye de gelsin, asfaltını döksün. Ben buradan belediye ekiplerine, belediye başkanına teşekkür ediyorum. Bizim belediyeyle alakalı şu ana kadar bir problemimiz olmadı. Sağ olsunlar idarecilerini, müdürlerini arıyoruz. Sağ olsunlar aynı dakika gelip ilgileniyorlar” dedi.

GÜL: HİÇBİR KURUM BİZİ ÇAĞIRMADI

Sürsürü Mahalle Muhtarı Gül, “Birisi bizi arayıp da gelin burada size bu konuyla alakalı bir brifing vereceğim, depremle, konutlarla veya AFAD kuralarının bilgisini vereceğim diye kimse bizi çağırmamış. Şu ana kadar ilk başlarda bakanlarla bir toplantı yaptık. Bir AFAD’da yaptık bir defa. Onun haricinde hiçbir kurum bizi çağırmadı. Şu sıkıntılı süreçte şu insanların hakikatten çok ciddi sıkıntılar geçirdiği süreçte hiçbiri demedi bu muhtarları bir toplayalım, bu konu hakkında bir gerekli bilgiyi, emareyi anlatalım. Vatandaşlar geldiği zaman hiç değilse bunlara bir bilgi versin. Hepimiz tüm muhtar arkadaşlarım kendi gücümüzle aramışız; ‘bu nasıl olacak nasıl edeceğiz bu insanlar mağdur’ diye. Biz kendi gücümüzle hep bunları öğrendik” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2021, 20:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137