Muhtar Gülbasan’ın Kurduğu Sosyal Tesiste Kadınlar Meslek Kazanıyor

2008 yılında Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan’ın girişimleri ile kurulan sosyal tesis gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Kadınlar hem farklı alanlarda meslek öğreniyorlar hem de elde ettikleri ürünlerin satışını yaparak gelir elde ediyorlar. Kadınların meslek öğrenmesine ve sosyalleşmesine katkı sağlayan Muhtar Gülbasan’ın örnek davranışı takdir topluyor…

Muhtar Gülbasan’ın Kurduğu Sosyal Tesiste Kadınlar Meslek Kazanıyor

2008 yılında ‘Kadınlar faydalı vakit geçirsin’ düşüncesi ile yola çıkan Hicret Mahallesi muhtarı Murat Gülbasan kurduğu sosyal tesis ile yaklaşık 300 kadınının istihdam edilmesine katkı sağlıyor.

Kendi girişimleri ile sosyal tesisi kuran muhtar Gülbasan, tesisin kurulduğu ilk yıllarda bin kadının okuma yazma öğrenmesini sağladı.

Halı dokumadan kıyafet dikimine kadar birçok mesleğin öğrenildiği Hicret Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde yaklaşık 300 kadın istihdam ediliyor.

2008 yılından bu yana hizmet veren sosyal tesiste meslek öğrenen kadınlar daha sonra da usta öğretici olarak ders veriyor.

Meslek bileziklerini koluna takan kadınlar aynı zamanda da sosyal ortamın keyfini çıkarıyor.

Meslek öğrenen ve öğreten annelerin çocukları ise oyun alanında vakit geçiriyor.

Aşçılık ve kuaför bölümünün de açılacağını belirten Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, sosyal tesisin daha iyi hizmet verebilmesi için destek istedi.

Video:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137