Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, yapılan çalışmaları paylaştı.

KARATAŞ: ATIL BİR ALAN YENİDEN HİZMETE GEÇİRİLDİ

Atıl durumda bulunan kanal boyunun tekrardan kente kazandırıldığını belirten Muhtar Karataş, “Kanal Boyu dediğimiz bitmiş bir projeydi. Yine Şahin başkanımız zamanında oldu. Atıl bir kanaldı. Her türlü pisliğin içerisinde olduğu, sivri sineklerin çevreyi bayağı doldurduğu, pis kokunun yayıldığı bir alandı. Şu an yürüyüş alanları, piknik yapabilecekleri bir duruma gelmiş. Mahalleli için çok güzel bir alan oluşturuldu. Bundan dolayı Elazığ Belediyesi’ne teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

KARATAŞ: SANAYİ SİTESİ ŞEHRE HİTAP ETMİYOR

Sanayi Mahallesi muhtarı Necati Karataş, “Sanayi sitesiyle ilgili kooperatif kuruldu, bununla ilgili yer tespitleri yapıldı. Ama Elazığ’da ortak aklın oluşmadığından dolayı ‘oraya mı buraya mı yapalım’ diyerek şehrin kaderine terk edildi. Sanayi sitesi bu şehre hitap edecek bir durumda değil. Dükkan sayısı bin 25 tane olmasına rağmen mahalle içerisinde bin 25 tane dükkandan daha fazlası var. Onun kaldırılması ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. Görüşmelerimizi yapıyoruz. İnşallah yer tahsisi konusundaki şey oluşturulursa kısa bir süre içerisinde yapılacağına yönelik umudumuz var” şeklinde konuştu.

KARATAŞ: MAHALLEMİZDE MÜLTECİ SORUNU VAR

Mahalle genelinde elektrik hatlarının da tamamen yer altına alındığını belirten Karataş, “Sanayi Mahallesi şehrin göbeğinde olmasına rağmen bugüne kadar halen daha elektrik hatları alt yapısı alınmamıştı. Biz bunları da 1 aya kadar bitiriyoruz inşallah. Çok az bir bölümümüz kalıyor. Bunun kalmasının sebebi de imarsal problemden kaynaklanıyor. Bırakılacak direklerin şu an itibariyle yani yeni görünen projede evlerin içerisinde olmuyor. Mevcut evler var olduğu müddetçe olamayacağından dolayı çok az bir bölümü Sanayi Caddesi’nden Santral Caddesine kalan bir bölge kalıyor. Diğer tamamını 1 aya kadar inşallah bitirmiş bulunuyoruz. Büyük sorunlarımız var. Elazığ’da olan 13 bin 800 mültecinin takribi 5 bini mahallemizde yaşamakta. Bu da doğal olarak ta mahalleyi sıkıntıya sokuyor. Yapı stoku çok eski bir mahalle. Antep’ten gelen kağıt toplayıcı diye tabir ettiğimiz insanların çok yoğun olduğu, fazla bir göç aldığı bir mahalle. Niteliksiz göç alıp nitelikli göç veren bir mahalle konumuna geldi” dedi.