Elazığ’da 24 ocak tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından hak sahipliği mürcaatları açılmış ancak bazı depremzedeler çeşitli nedenlerden dolayı hak sahipliğine müracaat edememişlerdi.

Başta şehir genelinde yapılacak konutlarla ilgili depremzedeler arasında yayılan dedikodular ve bilgi eksikliği olmak üzere vatandaşlar açılan müracaatlarda evraklarını teslim edememişlerdi.

Son günlerde gündeme gelen ve yoğun bir şekilde talep edilen yeniden hak sahipliği müracaatlarının açılmasıyla ilgili Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse de açıklama yaptı.

Mahale Muhtarı Yavuz Köse, “Şehir merkezinde ve köylerde 24 ocak tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin hak sahipliği müracaatlarını kaçıran depremzedeler var. Bu depremzedelerimizin mağduriyet yaşanmaması için il yöneticilerimizde son kez tekrar müracaat alınmasını talep ediyoruz. 27 Aralık tarihindeki 5,3 büyüklüğündeki depremin hak sahipliği müracaatları önümüzdeki günlerde alınmaya başlanacak. Bu müracaatlarla birlikte 24 Ocak depreminin hak sahipliği müracaatları da alınabilir. Böylelikle bir mağduriyet yaşanmamış olur” dedi.