24 Ocak depreminde hasar gören sonrasında Köy Muhtarı, köy imamı, köy sakinleri ve hayırsever Sertkaya ailesi tarafından yenilenen Acıpayam Köyündeki cami ibadete açıldı.

Acıpayam Köyünde tamamlanan Enes Sertkaya Camisi açılışına Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Müftüsü Selami Aydın, Sertkaya ailesi ve köy sakinleri katıldı.

Açılışa katılan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, köy sakinlerini maske mesafe ve hijyen konusunda bir kez uyardı.

AYDIN: BEN SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Elazığ Müftüsü Selami Aydın, “Gerçekten Allah’ın mescitlerini Allah’a iman edenler, ahiret günlerine inananlar namazlarını kılanlar, zekatlarını verenler Allah’tan başkasından korkmayanlar Allah’ın mescitlerini inşa ederler, imar ederler, tamir ederler, mamur eder ve güzelleştirirler. Resulullah S.A.V. Efendimiz bir hadislerinde şöyle buyurmaktadırlar; ‘Kim Allah için bir mescit inşa ederse Cenap-ı Hak ona mukabil, kıyamet gününde ona Cennet’te bir köşk nasip eder’. Bu duygu ve düşüncelerle sizler köy halkı olarak muhtarlığımızın ve dernek başkanlığımızın öncülüğünde mahalle sakinleri Enes Sertkaya, Allah rahmet eylesin bu ailenin büyük katkılarıyla bu camimizi bu hale getirdiniz. Depremde hasar gördü. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YARDIMCI: 40 KÜSÜR SENEDİR BİZİM KÖYÜMÜZE VALİ GELMEMİŞTİ

Acıpayam Köyü Muhtarı Nadir Yardımcı, “Sayın Valim, bugün 40 küsur senedir bizim köyümüze vali gelmemişti. Bizi onurlandırdınız, şereflendirdiniz. Hoş geldiniz, sefa geldiniz” dedi.

YIRIK: İLDE KENDİ CAMİSİNE SAHİP ÇIKAN BİR KÖY OLMANIZDAN DOLAYI SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Camiler Allah’a inanan insanların yapmış olduğu mescitlerdir. Allah’ın evleridir. Ve Acıpayam Köyü vatandaşları da Allah’a inanan ve geçmişini bilen, geleceğine de güvenle bakan güzel insanlardır. Köyünüz çok güzel. Bu camiyle birlikte inşallah daha güzel cemaatler oluşacak. İnsanlarımız burada vakitlerini güzelce mamur bir şekilde geçirecekler. Deprem yaşamış Elazığ vilayeti olarak ve depremde birçok hasar almış konutundan tutun ibadet yerlerine kadar, kamu kurumlarına kadar hasar almış bir ilde kendi camisine sahip çıkan bir köy olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin. Bugün cami açılışı vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan ben mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Allah sizden razı olsun. Caminiz hayırlı olsun. İnşallah içindeki edilen dualar, yapılan ibadetler makbul olur. Tebrik ediyorum. Allah kabul etsin. Sertkaya ailesini de kutluyorum” diye ifade etti.

Konuşmaların arından Acıpayam Enes Sertkaya Cami, Elazığ Müftüsü Selami Aydın’ın duası ile açıldı.