17 Ağustos 2021 Elazığ merkeze bağlı Yurtbaşı beldesi Kıraç köyü Munzuroğlu mezrasında aralarında önceki muhtarlık seçimlerinde husumet bulunanlar, Muhtar Nazir Yılmaz evine gelerek burada bulunan muhtarın kardeşi ve yeğeni ile tartışmaya başladı.. Tartışmaların silahlı kavgaya dönüşmesi ile birlikte Muhtar Yılmaz’ın evini basanlardan bir kişi hayatını kaybetti.

Olayla ilgili yürütülen davada karar verildi ve bir kişinin hayatını kaybetmesinden sorumlu tutulan Muhtar Nazir Yılmaz’ın kardeşi Recep Yılmaz’a 18 yıl hapis cezası verildi.

Kararın verilmesinin ardından adliye önünde toplanan Yılmaz’ın yakınları, olayda tutuklanan Recep Yılmaz’ın şahsa ateş açmadığını ve yerden seken kurşunla bir kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “adalet” istediklerini söylediler.

Kıraç Köyü Muhtarı Nazır Yılmaz da, olayda evinin kişiler tarafından basıldığını, kardeşini ve yeğenin ise ailesinin canını ve malını korumak amacıyla havaya ateş açtığını söyledi.

Cumhurbaşkanı’na seslenen Muhtar Yılmaz, “Evimiz basıldı, canımızı koruduk ama suçlu biz olduk, adalet istiyoruz” dedi.

YILMAZ: HAKSIZ YERE 16 AYDIR YATIYOR

Muhtar Yılmaz, “08.16.2021 tarihinde silahlı 15 kişi geldi evimizi bastı. Benimde evde olmadığım bir zamanda yeğenim ve kardeşimin başına silah dayayarak yere çöktürüp kadınlarınızı dağa kaçıracağız demişler. Kardeşimde bu figanları duyarak benim evimin önüne gelerek havaya üç el ateş etmiş. Bunlar tekrar kardeşime silahla hücum etmişler. Kardeşimde yere ateş etmiş. Sekerek gelen mermiden bir kişi öldü. Cumhurbaşkanıma sesleniyorum bu sesimi duysun. Adalet bakanıma sesleniyorum. Sesimi duysunlar. Muhtar demek ne demek? Ben seçilerek gelmişim kıraç köyüne muhtar olmuşun. Benim hakkımı devlet korumazsa ben nasıl köyde muhtarlık yapacağım? Kardeşime 18 yıl ceza verdiler. Silahla evimi bastılar. Namusuma hakaret ettiler. Ama suçlu biz olduk. Benim evimi basan kişiler kolunu sallayarak dışarıda geziyor kardeşim içeride haksız yere 16 aydır yatıyor. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Namusumu şerefimi korumayacaksam daha ben niye Türkiye Cumhuriyeti’nde neden yaşıyorum. Karşı tarafında 15-20 tane sabıkaları var bu kişilere verdikleri ceza 3 ay. 3 ay ceza verilmiş"  dedi.