Elazığ Muhtarlar Derneği’nin olağan genel kurulu yapıldı.

Genel Kurula AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahattin Kaya, STK Başkanları ve muhtarlar katıldı.

Yapılan Genel kurul sonucunda Ahmet Gül, başkanlığa seçildi.

GÜL: ELAZIĞ SEVDALISI MUHTARLARA KAPIMIZ HER DAİM AÇIKTIR

Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, “Biz birlikten kuvvet doğar anlayışını benimsemiş bir ekip olarak birlikte hareket etmenin daha güçlü sesi çıkabilen bir STK’nın neler yapabileceğini göstermenin, hiçbir zaman bulunduğumuz yerde durmadan hep daha ileriye, daha iyiye gitmenin gayreti içerisinde olacağız inşallah. Muhtarlarımızın yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Muhtarlar Derneği olarak bu sıkıntıları gidermek, arkadaşlarımızın daha iyi şartlarda hizmet etmelerini sağlamak için yetkili mercilerde gerekli girişimlerde bulunup bu sıkıntıları giderebilmenin yollarını arayacağız. Ben değil biz olacağız. Tek ses halinde doğunun incisi Elazığ’ımızın hak ettiği hizmetleri almasını sağlayacağız. Gün ayrışma günü değil, birlik olma günüdür. Buradan diğer muhtar arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum; kalbi için çarpan tüm Elazığ sevdalısı muhtarlara kapımız her daim açıktır” ifadelerini kullandı.

YANILMAZ: KOLTUĞA OTURDUK MU BEN BÖYLE BULMUŞTUM YAPAMIYORUM DEMEK YOK

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, “Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz mantığı içinde her belediye başkanının en iyi görevi yapmasıdır. Koltuğa oturduk mu mazeret üretmek yok, şikayet yok. Koltuğa oturduk mu Ben böyle bulmuştum yapamıyorum demek yok. Ya ne var koltuğa oturduktan sonra hizmet üretmek var. Erzurum’da bölge toplantısı yaptık. Erzurum Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesinin bütün belediye başkanlarını bir araya getirdik. Onlara şunu dedik; Bakın, ‘seçimlere girerken taahhüt ettiğiniz projeler var. bizim ağzımızdan çıkan her söz namusumuzdur ya ben öylesine konuşmuştum, seçim günüydü, seçim anında konuşmuştuk, şimdi unuttuk demeyiz diyemez’ bu AK Parti yerel yönetimler anlayışına yakışmaz taahhütlerinizi vaat ettiğiniz projeleriniz kağıda yazacaksınız makam odanızın en görünür yerine asacaksınız. Her gün sabah gelip koltuğa oturduğunuzda oraya bakacaksınız. Bunların sözünü vermiştim seçmene bunları yapacağım demiştim. Şimdi ne kadarını yaptım ve ne kadarı yapacağız. Bizde buna göre tüm belediye başkanlarına performans notu vereceğiz belki de 2024 yılında hiç aday adayına ihtiyaç kalmadan diyeceğiz ki filanca belediye  başkanımızla biz devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YANILMAZ: BEŞTEPE’DE MİLLETİN EVİNDE MUHTARLARI AĞIRLAMAYA BAŞLADI

Mücahit Yanılmaz, “Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başanı olduğu dönemde almış olduğu bir cezadan dolayı bir gazete o dönemde manşetten ‘artık muhtar dahil olamaz’ manşetini atmıştı. Esasında artık muhtar dahi olamaz manşeti Cumhurbaşkanımız için değil, muhtarlık müessesini küçük düşürmek için atılmış bir manşetti. Ancak onların o günün şartları içinde ‘artık muhtar dahil olamaz’ dediği kişi daha sonra bu ülkede başbakan oldu, akabinde Cumhurbaşkanı oldu, akabinde de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk seçimle gelmiş devlet başkanı oldu. Akabinde de Beştepe’de milletin evinde muhtarları ağırlamaya başladı” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL