Elazığ’da 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6,8 ve 27 Aralık tarihinde meydana gelenı 5,3 büyüklüğündeki depremlerde hak sahipliği müracaatını kaçıran depremzedeler yeniden hak sahipliği müracaatının alınmasını talep ediyor.

İki gün dahi olsa hak sahipliği müracatının tekrar alınmasını isteyen vatandaşlar çeşitli nedenlerden ve yanlış bilgi alınmasından dolayı müracaat edemediklerini belirtiyorlar.

Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan da derneğine üye olan muhtarlarla ortak bir açıklama yaparak bu konuya değindi.

GÜLBASAN: ÜÇ GÜN DE OLSA YENİDEN HAK SAHİPLİĞİ MÜRACAATININ AÇILMASINI İSTİYORUZ

Muhtarlardan ve mahalle halkından kendilerine bu konuda yoğun talep geldiğini belirten Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, “Elazığ’da 6,8 ve 5,3 depremlerinde vatandaşlarımızın bir kısmı bir nedenden dolayı hak sahipliğine müracaat etmemiş durumda. Bununla ilgili arkadaşlarımızdan gelen talepler var. Muhtarlarımızdan gelen talepler var. Mahalle halkından gelen talepler var. Bizde biliyoruz, iki defa hak sahipliği açıldı ama vatandaşlarımızın bir kısmı belki yurt dışındaydı, belki Elazığ’da ikamet etmiyordu. Şu an bu vatandaşlarımız bizlere bu talepte bulundu. Bir daha üç günde olsa bir hak sahipliği açılmasını istiyoruz. Tabi biz bu konuyu Sayın Milletvekilimiz Zülfü Demirbağ’a ilettik. O da bakanla görüşüp inşallah bir müjde vereceğini söyledi. Halen bize bir dönüş olmadı” ifadelerini kullandı.

GÜLBASAN: SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZDEN İSTİRHAM EDİYORUZ

Başkan Gülbasan, “Kamuoyuna baktığımız zaman Elazığ genelinde 3 bine yakın bu şekil hak sahipliğini kaçıranlar var. Tabi Elazığ’daki insanların zaten mağduriyeti var. En azından bu 3 bin kişinin mağdur olmaması için sayın milletvekillerimizden istirham ediyoruz. Sayın bakanımızda bir görüşme yapsınlar. İnanıyorum ki sayın bakanımız da bu konuda duyarlı davranır. En azından üç günde olsa bir hak sahipliği sürecini hem 6,8 hem 5,3’ü kaçıranlarla ilgili bir başvuru açabilirse en azından bu 3 bin tane vatandaşımız mağdur olmaz, müracaatlarını yaparlar” şeklinde konuştu.

GÜLBASAN: HALEN BAKILMAYAN EVLER VAR

Murat Gülbasan, “Ayrıca bakılmayan evler var. Çevre ve Şehircilik tarafından daha bakılmayan evlerimiz var. Onunla ilgili de muhtarlarımızın talebi var. Hem oranın da bir 10 günlük süre içerisinde açılmasını istiyoruz. Hem hak sahipliği süreci hem Çevre ve Şehircilikte hasar tespiti ile ilgili bu süreçlerin açılmasını istiyoruz. Ciddi bir anlamda talep var. Vatandaşlar neden müracaat etmemiş? Birçoğu bilgi kirliliğinden dolayı… Evler 500 milyar, 600 milyar denilince vatandaşlarımız da korkmuş. Müracaatta etmemiş. Şu an o vatandaşlarımız kirada oturuyor” dedi.