Muhtarlara imar barışı anlatıldı

Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan ve üyeler, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi ve ekibiyle buluştu.

GÜLBASAN: DİĞER MÜDÜRLERİNDE SİZİ ÖRNEK ALMASINI İSTİYORUZ

Murat Gülbasan, “Biz gerçekten yıllar önce sizinle birlikte çalıştık. Özel İdare’den bu tarafa. Muhtarlar olarak herhangi bir problemimiz olduğu zaman mahallere bakmadığını halde biz geldiğimizde bizlere çok yardımlarını dokundu. Biz tabi diğer müdürlerinde sizi örnek almasını istiyoruz. Netice itibariyle hepimiz hizmet için buradayız. Günü gelince hepimiz bu makamları, bu koltukları terk edeceğiz. Ama önemli olan şehirde gezdiğimiz zaman vatandaşın ve tanıdığı insanların selam vermesidir. Siz bunu hak ediyorsunuz. Çok güzel çalışmalarınız var Özellikle muhtar arkadaşlarımızın taleplerini hiçbir zaman geri döndürmediniz” ifadelerini kullandı.

PİRİNÇÇİ: BEN İMAR BARIŞINA ŞANS DİYORUM

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Prinçci, “Benim ‘imar barışından haberim olmadı, ben bilmiyordum, bu şansı değerlendiremedim’ deniliyor. Ben şans diyorum çünkü imar barışı gerçekten son 50 yılda çıkarılmış belki de en önemli af kapsamında. Ama bunu Sayın Bakanımız, hükümetimiz bunu imar barışı olarak değerlendirdiği için bizde buna imar barışı diyoruz zaten kanunun adı da öyle” şeklinde konuştu.

PİRİNÇÇİ: İMAR BARIŞININ SON BAŞVURU SÜRESİ 31 EKİM 2018

Pirinççi, “İmar barışımızın son başvuru süresi 31 Ekim 2018. 2018’de artık 31 Ekim’de sonlanıyor. Bundan kimler faydalanır derseniz her türlü aykırı yapılar imara aykırı yapılar bundan faydalanabiliyorlar. Gerek şehir merkezimizde, gerek ilçelerimizde gerekse de köylerimizdeki tüm ruhsatsız, çeşitli sebeplerle ruhsat alamamış, oturma izni alamamış aykırı yapılar bundan faydalanıyor. Kimler faydalanamıyor derseniz; bundan devletin bazı meraları üzerinde yapılmış yapılar, orman alanında yapılmış yapılar, daha önceden bunlarda kanun kapsamına alınmak istendi ama çeşitli sebeplerle olmadı” dedi.