Muhtarlardan Deprem Bölgesine Destek Çağrısı

Vatandaşları sükûnete davet eden Elazığ Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ahmet Gül ve Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse, deprem bölgesine herkesin elinden gelen desteği sağlaması gerektiğini söyledi.

Muhtarlardan Deprem Bölgesine Destek Çağrısı

Elazığ Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ahmet Gül, ülkemizin çok zor günler geçirdiğini ifade ederek, depremzedeler için Elazığlıların elinden gelen desteği vermesi gerektiğini söyledi.

GÜL: TÜM TÜRKİYE TEK VÜCUT OLURSA İNŞALLAH YARALARIMIZI ÖYLE SARARIZ

Başkan Ahmet Gül, “Ülkemiz son 100 yılın en büyük deprem felaketini yaşadı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda 10 binlerce insan enkaz altında. Çocuklar enkaz altında. İnşallah en kısa zamanda arama kurtarma ekipler onları sağ salim çıkarır. Yaralılarımız var, onlara da acil şifalar diliyorum. Devletimiz tüm gücüyle seferber oldu. Orada öncelik enkaz altında kalan vatandaşlarımızın. Orada milyonlarca insan şu anda sokakta. Kışın en zor şartlarını yaşıyoruz. Biz burada rahat edemiyoruz. İnsanı bir durum, vicdani bir durum. İnsanların orada olduğunu düşününce burada kendini rahat hisseden zaten vicdansızdır. Bizde Elazığ Muhtarlar Federasyonu olarak depremi yaşadık. Bizim deprem ona göre çok çok küçük. Bizim sadece 4 tane binamız yıkıldı, bugün Malatya’da sadece 500 tane bina yıkılmış. Adıyaman’da, Hatay’da muhtar arkadaşlarımızın hiç birine ulaşamıyoruz. Enkaz altında olanlar var. Malatya’daki muhtar arkadaşlarımız biz nasıl burada mücadele ettiysek onlar da mücadele veriyor. Onların mücadelesi daha zor. Bizler insanların yiyecek giyecek ihtiyacını karşılamak inç uğraşıyorduk. Orada can kaybı çok. Orada millet olarak olarak bu afetin altından kalkabiliriz. Sadece devlet, hükümet veya siyaset bu işin altından kalkamaz. Tüm Türkiye tek vücut olursa inşallah yaralarımızı öyle sararız. Ama öncelikli temennimiz şu anda enkaz altında olan vatandaşlarımızın bir an önce sağ salim çıkması” ifadelerini kullandı.

KÖSE: TOKİ BİNALARIMIZ EN SAĞLAM BİNALARIMIZDIR

Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse de, “Vatandaşlarımız 3 yıl önceki depremi yaşadılar. Dün itibariyle zaten Kahramanmaraş’ta 2 deprem olmasıyla vatandaşlarımız bunu hissetti. Birinci depremde değil, ikinci depremde vatandaşlarımızı daha da korku sardı. Özelikle trafik allak bullak oldu. Araçlarla çıktılar. O esnada ne itfaiye ne ambulans bir yere ulaşamadı. Bu da bir sıkıntıydı. Aslında vatandaşımız önce deprem yaşamıştı. Artık bazı şeyleri bilmeleri lazım. Biraz sabırlı, şükürle olmaları lazım. Bizim Elazığ genelinde 25 bin tane konut yapıldı, bunların yaklaşık 22 bin tanesi teslim edildi. Halen TOKİ binalarından bile kaçıp giden vatandaşlarımız vardı. Şu anda sabah üzeri Malatya’dan gelen kardeşlerimiz vardı. Diyorlar ki ‘Malatya’da sağlam olarak sadece TOKİ binaları kalmış’ biz buradan vatandaşımıza sağ duyu şeklinde sesleniyoruz. TOKİ binalarımız en sağlam binalarımızdır. Lütfen orada vatandaşlarımız özellikle evlerine dönsünler. Ellerinden geliyorsa vatandaşlarımız dışarıda kalmışsa misafir etsinler. Şu an ben Güneykent Mahallesi’nde görüyorum; her kapının önünde 20-30 tane ayakkabı var. Sağ olsun vatandaşlarımız aileleri almışlar. Bu da bizim Elazığ’ımıza yakışan bir hareket. Şu anda 10 ilimizin durumu hakikatten çok çok kötü. Depremde çöküntünün dibinde çocuklarımız var, üşüyorlar. Malatya’dan arkadaşlar arıyor; ‘muhtarım Elazığ’da ki tüm kurumlar burada ama bize Allah rızası için ekmek, su gönderin’ şeklinde talep var. Biz de elimizden geldiği kadar bir şeyler yapıyoruz. Bizde vatandaşlarımıza tekrardan çağrıda bulunuyoruz. Lütfen evde en az 1 battaniye, 1 ekmek, 1 kek yapabiliriz. Bizim Elazığlıların vicdani görevidir bu. Biz o kardeşlerimize destek olacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137