Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tertip Komitesi bu yıl yirmincisi yapılması planlanan festivale ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada kentte artan mutasyonlu vakalardan dolayı festivalin bir sonraki yıl yapılmasına karar verildiği belirtildi.

“PANDEMİ SEBEBİYLE BU YILA ERTELENMİŞTİ”

Gazete Duvar'ın haberine göre, tertip komitesi adına açıklamayı yapan Ali Mükan, "1999 yılında Tunceli dernekleri, siyasi partiler ve kurumlar, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri öncülüğünde Tunceli Belediyesi'yle birlikte 'Bu Dünya Bize Atalarımızdan Miras Kalmadı; Biz Onu Çocuklarımızdan Ödünç Aldık' şiarıyla başlamış olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin yirmincisi geçen yıl yaşanan pandemi sebebiyle bu yıla ertelenmişti. Dünyada ve ülkemizde devam eden korona virüsü salgını, dönemsel değişkenlikler göstererek bu güne kadar süregelmiştir. Tunceli Dernekleri Federasyonu ve Dersim Belediyesi tarafından haziran ayı içinde tüm kurumlar ziyaret edilmiş ve geçen yıl ertelenen 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin bu yıl yapılmasının olanaklarını değerlendirmek ve ortak irade oluşması adına yapılacak toplantılara davet edilmişlerdir" dedi.

"ARTAN VAKALAR HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDECEK BOYUTTA"

Festivale ilişkin değerlendirme süreçlerine değinen Mükan şu ifadeleri kullandı: "Sürecin başında yapılan ilk toplantıda, hem hastalığın seyrinin ülkede ve ilimizde düşük seyretmesi hem de toplantıya katılan kurumların genel kararı doğrultusunda pandemi koşulları gözetilerek festivalin yapılması için bir taslak program hazırlanması konusunda planlama yapılmıştı. Oluşan komisyon tarafından planlanan ikinci toplantıya katılan kurum temsilcileri, dünyada, ülkede ve ilimizde yükselme eğilimi gösteren vakalar ve yeni tespit edilen Delta ve Delta Plus varyantlarının görülmesi üzerine toplumun genel sağlığı da gözetilerek planlamalara devam edilmesi ve temmuz ayının son haftası öncesi oluşacak tabloya göre değerlendirme yapılmasını uygun görmüştü. İçinde bulunduğumuz haftada, gerek ülkede, gerekse de ilimizde Covid-19 vakalarının artış gösterdiği çeşitli kurumlar tarafından verilerle ortaya konulmuştur. Öte yandan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikamızın Tunceli şubesi tarafından yapılan ve bilimsel verilerle desteklenen açıklamada Delta ve Delta Plus varyantlarının ilimizde de görüldüğü ifade edilmiştir. Komisyon tarafından yapılan değerlendirme ve kamuoyundan gelen öneriler ile açıklamalar neticesinde mutasyonlu virüs vakalarının en çok görüldüğü iller sıralamasında ilimizin ön sıralarda olması, oluşacak geniş kalabalıkların genel halk sağlığını tehdit eder boyuta ulaşma ihtimali gözetilerek yeni bir değerlendirme yapılmış ve 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali daha coşkulu ve amacına uygun olarak yapılmak üzere bir sonraki yıla ertelenmiştir" diye konuştu.