Bilgin ailesinin acı günü…

Başkan Alan: Elazığ, Kültür ve Sanatta Önemli Bir Konumda Başkan Alan: Elazığ, Kültür ve Sanatta Önemli Bir Konumda

Elazığ’ın tanınmış, sevilen ailelerinden olan Murat Bilgin 73 hayatını kaybetti.

Murat Bilgin; Elazığ’da tanınan ve sevilen bir sima olarak bilinmekteydi.

CENAZE NAMAZI 25 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ

Merhum Bilgin 25 Ocak Çarşamba günü öğle namazına müteakip İzzetpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta son yolculuğuna uğurlanacak.

MURAT BİLGİN KİMDİR?

1950 yılında Palu İlçesinde doğdu. İlk ve Ortaokulu Palu’da tamamladıktan sonra Elazığ İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği üniversite imtihanlarında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. Okulun devam mecburiyeti karşısında ticareti tercih ederek ticari hayata atıldı. İki dönem Belediye Meclis üyeliği, Ziraat Odası Meclis Başkanlığı görevlerini yürüttü. Sosyal ve kültürel amaçlı dernekler ile sivil toplum örgütlerinde yönetici olarak görev yaptı. Halen Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevini yürütmektedir. 1985 yılından beri Adıyaman, Sivas Şarkışla, Ankara ve Trabzon’da faaliyet gösteren kendi şirketlerine ait şantiyelerde üst düzey yönetici olarak çalıştı. 1997 yılından beri  BİLGİN  Elk.A.Ş’.de yönetici olarak görev yapmaktadır. Şiire olan merakı uzun zamandan beri devam etmekte olan şairin şiir ve yazıları ulusal ve mahalli basın ile kültür-sanat içerikli dergilerde yayınlanmıştır.  Ancak düşünce yapısında her zaman söylediği gibi şairleri ve şiiri sevdiğini ancak kendisini halen şair gibi görmediğini sık sık ifade etmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Kanal Fırat medya grubumuz olarak merhum Murat Bilgin’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz…