Elazığ’ın tanınan ve sevilen ismi Murat Bilgin vefat etti.

1950 yılında Palu İlçesinde doğan Bilgin, İlk ve Ortaokulu Palu’da tamamladıktan sonra Elazığ İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği üniversite imtihanlarında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. Okulun devam mecburiyeti karşısında ticareti tercih ederek ticari hayata atıldı. İki dönem Belediye Meclis üyeliği, Ziraat Odası Meclis Başkanlığı görevlerini yürüttü. Sosyal ve kültürel amaçlı dernekler ile sivil toplum örgütlerinde yönetici olarak görev yaptı. Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanlık görevini yürüten Bilgin, 1985 yılından beri Adıyaman, Sivas Şarkışla, Ankara ve Trabzon’da faaliyet gösteren kendi şirketlerine ait şantiyelerde üst düzey yönetici olarak çalıştı.

73 hayatını kaybeden Bilgin için öğlen namazı sonrası İzzetpaşa Camisi’nde cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Bilgin Ailesinin yanı sıra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti 26.Dönem Elazığ Milletvekili ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Ejder Açıkkapı, CHP İl Başkanı Avukat Coşkun Çağlar Duran, Elazığ Belediyesi Eski Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AK Parti Eski İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve cami cemaati katıldı.

Elazığ’da İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor Elazığ’da İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Merhum Bilgin kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta bulunan Aile Kabristanında son yolculuğuna uğurlandı.

Aile taziyeleri, Bahçelievler Karaçalı Camisi Taziye evinde kabul edecek.

Kanal Fırat medya grubumuz olarak merhum Murat Bilgin’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz…