Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi (MNHRP) çalışmaları kapsamında havza köylerine bakliyat selektörü, üzüm sıkma ve salça makinesi ve ceviz soyma makinesi dağıtımları yapıldı.

Yapılan törene Maden İlçesi Kaymakamı Muhammed Çetin, Orköy Şube Müdürü Erdem Ezberci, İşletme Müdürü Hidayet Sarı ve Fidanlık Müdürü Serkan Yılmaz ve MNHR Projesinde çalışan teknik ekip ile Maden İlçesindeki kurumumuz çalışanları da katıldı.

ÇETİNER: ÇALIŞMALAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM ETMEKTEDİR

Dağıtım Töreninde Bir konuşma yapan Bölge Müdürü M. Salih Çetiner, “Orman Genel Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde yürütülen ve Orman Bölge Müdürlüğümüzce 2013 Yılından beri uygulaması devam eden Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Elazığ, Bingöl ve Muş İllerindeki çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. 2020 Yılı programı kapsamında planlaması yapılan ve çalışmalara başlanılan Elazığ İli Maden İlçesinde bulunan Bahçedere Mikro Havzası içerisinde yer alan Bahçedere ve Işıktepe Köylerinde yaşayan insanların hayat şartlarını iyileştirmek ve gelir düzeylerini arttırmak amacı ile 23 Adet Sera, 60 Adet Hanede Isı Yalıtımı, 15 Adet Meyve Bahçesi Kurulumu, 250 Adet Arı Kovanı, 60 Hanede Güneş Enerjili Sıcak Su Sistemi, 70 Adet Kuzineli Soba, 2 Adet Üzüm Sıkma Makinesi, 1 Adet Bakliyat Selektör Makinesi, 2 Adet Ceviz Soyma Makinesi, 3 Adet Sulama Havuzu ve 20 Hanede de Çatı Sacı Kaplaması yatırımlarını planladık. Bugün bunlardan 2 Adet Üzüm Sıkma Makinesi, 1 Adet Bakliyat Selektör Makinesi, 2 Adet Ceviz Soyma Makinesini teslim ediyoruz. Diğer yatırımlar da bu köylerimizde önümüzdeki günlerde tamamlanacaktır. Bu yatırımın köylerimize yeterli fayda getirmesini ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde aynı havza içerisinde yer alan Yıldızhan, Polatlı ve Kavak Köylerinde de “Bakliyat Selektörü, Üzüm Sıkma ve Salça Makinesi, Ceviz Soyma Makinesi ve Kuzineli Soba” dağıtımı ve diğer yatırımlar gerçekleştirilecek.