İşletme sahibi Murat Suna, Gülmez Tepesi’nde açtığı işyerinde yaşadığı sıkıntılara değinerek “ Belediyenin yolumu yapmaması, suyumun getirilememesi ve TEDAŞ’ta ki sıkıntılarım. Burayı devralmam da bana sıkıntı gösteriyor. Oraya gelen akımlar düşük geliyor. Hergün bir televizyon patlıyor. Öncelik benim 15 metre olan imar yolunun yapılması. Ben mühendisleri getiriyorum harita noktalarım burası o diyor burası. En sonun da kendileri gelip kontrol ettiler. Harita mühendisi getirdiğim halde benim bu yolumu en sonunda kendileri benim söylediğim gibi belittiler. Ama yine de yolumu yapmadılar. Buraya neden ticarethane kurdun ya da buraya özerk alan çıkardığım için benim yolumu yapmıyorlar. Bahaneler bularak benim yolumu yapmıyorlar.

“SIKINTILARIMIN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUM”

Yol gelmediği için çevre düzenlemesi yapamadığını dile getiren işletme sahibi Suna, müşterilerin bu durumdan şikâyetçi olduğunu vurgulayarak “ İstinat duvarı yapamadığım için gelen müşterilerim şikayetçi. Neden çünkü çocukları burada oynayamıyor tehlikeli. Her türlü sıkıntı içerisindeyim bunların giderilmesini istiyorum” dedi.

“SIKINTI YARATIYORLAR”

Tüm resmi belgelerini onaylatıp işyerini açtığını söyleyen Suna, yetkililerden destek isteyerek “ Ben bu işletme yerini yapığım zaman iskânımı da aldım, ruhsatımı da aldım her şeyimi aldım. Her şeyim resmi, resmiyet konusunda sıkıntım yok. Sıkıntıyı kendileri yaratıyor. Bana sen neden buraya ticaret hane kurdun. Özel imar çıkartmışsın gibi sıkıntı yaratıyorlar. Ben de diyorum ki benim dedem mi gelip bu imzayı attı. Olmuyor yapmıyorlar” diye kaydetti.

“YETKİLİLERDEN SUYUMUZUN GELMESİNİ YOLUMUZUN YAPILMASINI İSTİYORUM”

İşletme sahibi Murat Suna Bulundukları bölgenin daha önceden tenha bir yer olduğunu iş yerini açtıktan sonra daha güvenli ve uğrak bir yere dönüştüğünü söyleyerek “ Her şeye göğüs gererek insanlar bir hava alsın Elazığ havası alsın diye burada yer yaptım. Ama sonuçta bir şey yok. Yetkililerden suyumuzun gelmesini yolumuzun yapılmasını TEDAŞ’ın direkliği benden devralması. 3 ay içeresinde benden 5 milyar elektrik parası aldılar. Özel trafo çektiğim için “ şeklinde konuştu.