Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şubesi tarafından konferans düzenlendi.

Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan tarafından “Müsait Zamanlar Müslümanlığı” konulu konferans verildi.

Konferansa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, STK Temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

KARA: AMACIMI RABBİMİZİN RIZASINI KAZANMAYI AMAÇ EDİNEN NESİLLER YETİŞTİRMEK

Programda açılış konuşmasını yapan, İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şube Başkanı Şahin Kara, “Biz 1951 yılında kurulan cemiyetin yönetimini yaklaşık bundan 2 yıl önce aldık. Bir derimiz var, bir amacımız var. Amacımız Rabbimizin rızasını kazanmak ve Rabbimizin rızasını kazanmayı amaç edinen nesiller yetiştirmek. Bu düsturla bir eğitim merkezi, gençlik merkezi açtık. Elazığ’da iki tane öğrenci yurdumuz var. Bununla birlikte bu yıl marifet okulu, özellikle çocukları olan ailelerimize bunu duyurmak istiyorum. 2 yıl devam edecek bir projedir. Marifet okulunda çocuklarımız hafta sonu cemiyet merkezinin şehirdeki gençlik merkezimize gelip orada eğitim alçaklar. Ortaokul ve lise çocuklarına yöneliktir. Bunun dışında Üniversite Öğrencilerimizle ilgili cemiyet merkezimizde bu yıl bir takım kurslar açılacak. İngilizce, Arapça, tefsir dersleri gibi. Özellikle bunların duyurusunu yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

KAYAN: YENİ BİR HİCRİ YILI İDRAK ETTİK

Konferansı veren Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan ise, “Rabbim gayretlerini arttırsın, bizleri istikamet ve ihlastan ayırmasın. Yeni bir hicri yılı idrak ettik. Hicri 1440. Yıldayız. Ama yeni yıla da hüzün ve hicranla girdik. Kerbelayı andık. Ama bakıyoruz ki çağdaş Kerbela tüm dehşetiyle fecaatiyle devam ediyor. Anlıyoruz ki hala tarihin belli bir diliminde yaşanmış kapanmış bir olay değil. Yenilenerek derinleşerek acılarına arttırarak Kerbela sınavımız devam ediyor. Belki Kerbela’dan aldığımız ilhamla direniş bilincini, Ümmetin mazlumiyetinde nasıl bir direniş ortaya çıkara biliriz? Zulme karşı onurlu duruşumuzu nasıl kalıcı hale getire biliriz? Bu sorumluluk altındayız” şeklinde konuştu.