Mustafa Ataş Duygusal Anlar Yaşadı

Anadolu Soruyor programının konuğu AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Hemşehrimiz Mustafa Ataş oldu. Aralarında Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevaplandıran Mustafa Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 1994 yılında yaşadığı bir olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Mustafa Ataş Duygusal Anlar Yaşadı

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan 50 Anadolu kanalından ortak yayınlanan “Anadolu Soruyor” programının konuğu AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Mustafa Ataş oldu.

Aralarında Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Ataş, programda duygusal anlar yaşadı.

1994 yılında yapılan yerel seçimlerde; dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile  yaşadığı bir olayı anlatan hemşehrimiz Mustafa Ataş, o anlarda duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

ATAŞ: 15 GÜNDÜR HAZIRLIK YAPILAN PROGRAMINI KOMŞUSU ÖLDÜĞÜ İÇİN İPTAL ETMEMİ İSTEDİ

AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, “Bir telefon geldi, Mustafa Bey dedi; ‘reisin selamı var bugün saat 14.00’a kadar programları iptal etmeni istiyor’ dedi. ‘hayırdır’ dedim, Kasımpaşa’da bir komşusu rahmetli olmuş, cenazeye katılacak dedi. Ben de programı yapmışım, akşam onaylamışız. Tabi olağanüstü şeyler gelişiyor. Eyvallah. Aksaray’da yeraltı esnaflarının düzenlediği yemekli bir toplantı var. Programı hiç unutmuyorum. Bin 500 kişilik bir yemekli toplantı. 15 gündür çalışma yapıyorlar. Neyse, dedim ki iptal edemeyiz. 15 gündür hastalık yapılıyor. Gerekçeyi sordum niye iptal edeyim? Diye. Dedi ki ‘cenazesi var.’ Dedim ki ‘cenaze sahibi anlayış gösterir.’ Sayın Tayyip Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Cenazesine gitmediği için bir alınganlık göstermez. Kaldı ki telefon açılır, başsağlığı dilenir, akşam program bitince de evine ziyarete gidilir. İptal edemeyiz dedim ben. Telefonu kapattım. Tekrar bir 5 dk içerisinde; bir daha arandı. ‘Reis sitem ediyor, kesinlikle iptal edilmesi lazım.’ Edemeyiz, kusura bakma dedim. Yanımda Şaban Bey vardı Rizeli bir arkadaş. İkinci telefon görüşmesini yaptık, kapattık. Daha sonra üçüncü telefon geldi. Dedim ki ‘ben programı iptal etmiyorum, ildeki görevimden istifa etmeye gidiyorum’ dedim. Şimdi konuşma bitti, telefonu kapattık” ifadelerini kullandı.

ATAŞ: HER YÖNÜYLE ÇOK BÜYÜK ÖZELLİKLERİ OLAN BİR İNSAN

Mustafa Ataş, “Ben ile gittim, ile gittim ama telefonu kapattıktan sonra şöyle bir haleti ruhiye oldu bende; ‘niye itiraz ediyorsun, reisin talimatını niye dinlemiyorsun, niye programı iptal etmiyorsun?’ sorusunu soruyorum. Sonra da diyorum ki ‘reis benden böyle bir şeyi nasıl ister?’ reis sorumluluk sahibi, disiplinli, her yönüyle çok büyük özellikleri olan bir insan. Benden bu programı iptal etmemi ister. Ben iptal etmeye kalksam onun iptal etmemesi lazım. Böyle o git gel içerisinde il başkanlığına gittim ama son derece canım sıkkın. Bir yandan reisin talimatını yerine getirmediğim için üzülüyorum, bir yandan da reisim nasıl böyle bir şey talep eder, ister diye ona üzülüyorum. Gittim ile, sanki dilekçe ile yazıyla o göreve gelmişiz gibi oturdum istifa dilekçesi yazım ‘program sorumluluğu görevimden istifa ediyorum’ diye. Saçma sapan bir şey. Ben oraya dilekçeyle mi geldim, yazıyla mı geldim. Duygusallık. Bu git geller içerisinde odamda otururken birden araç siren sesleri duyuldu. Kalktım camdan bakınca bir baktım reis ön tarafta eskort var, arkasında koruma aracı. İçeriye girdiler. Bu defa kendi kendimi telkine başladım. ‘sakın geri adım atma, dik dur, kararlılığını göster’ diye kendi kendimi telkin ediyorum. Biliyorum onun için geldiğini” şeklinde konuştu.

ATAŞ: KAĞIDI ELİMDEN ALDI VE YIRTTI

Milletvekili Ataş, “Çok ciddi sorumluluk sahibi bir insan olduğu için biliyorum. Geldi, benim odamın önünden geçerken ‘Mustafa Bey odama gelir misin?’ dedi. Dedim tamam. Biz fırçayı yiyeceğiz, ondan sonra geçip gideceğiz dedik. İçeriye girdik dilekçeyi de aldım. Dedi ki ‘Mustafa Bey nedir bu tafraların? Sabahtan beri bir programı iptal ettiremiyoruz’ dedi. Ben ağlayarak dilekçe elimde; dedim ki ‘reis biz bu seçimi alacak mıyız, almayacak mıyız? Bir. İi, beni dinleyecek misiniz dinlemeyecek misiniz?’. Buyur söyle dedi. Dedim ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni almak istiyor muyuz?’ ‘tabi ki almak istiyoruz’ dedi. ‘almak istiyorsak bu program iptal edilemez’ dedim. Bin 500 kişilik bir toplantı. Bunun yansıması en az 5 bin kişi. Gerekçemiz ne? Kasımpaşa’da komşularımızdan bir tanesi rahmetli olmuş. Bunu insanlar yadırgarlar, yapılan hazırlıklara yazık günah. Bu da bizim oy kaybımız olur. ‘Ben bu seçimi kaybetmek istemiyorum. Bu hassasiyetlerimden dolayı da bu programı iptal edemiyorum’ dedim. Ama nasıl ağlıyorum. Hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Hiç unutmuyorum yerinden kalktı geldi, sarıldı bana dedi ki ‘senin bu kararlılığından dolayı seni tebrik ediyorum’ dedi. Aldı elimden kağıdı yırttı, çöpe attı. Dışarıya çıktı, arkadaşlar programımıza gidiyoruz dedi ve çıktı gitti” dedi.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 18:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137