“Nesillerin Ağabeyi Fethi Gemuhluoğlu” Okuyucularını Bekliyor

Yazar Gıyasettin Dağ tarafından kaleme alınan “Nesillerin Ağabeyi Fethi Gemuhluoğlu” okuyucularıyla buluştu. Yazar Dağ Gemuhluoğlu’nun doğumunun 100. Yılında kitabı çıkarttığını belirtti.

“Nesillerin Ağabeyi Fethi Gemuhluoğlu” Okuyucularını Bekliyor

Yazar Gıyasettin Dağ’ın kaleminden çıkan “ Nesillerin Ağabeyi Fethi Gemuhluoğlu” okuyucularıyla buluştu.

DAĞ: FETHİ BEY ÖNEMLİ BİR SİMA

Kitabın ana karakteri Fethi Gemuhluoğu’nu tanıtan Yazar Dağ, araştırmalarını tamamlayarak kitabı çıkarttığını ifade ederek, “Fethi Gemuhluoğlu aslen Elazığ’ın Ağın ilçesine bağlı Gemuhlu köyünden bir ailenin mensubu. Daha sonra Arapgir’e sonra da İstanbul’a taşınmış bir aile. Fethi bey ise İstanbul’da doğmuş büyümüş birisi. Fethi bey önemli bir sima. Bizim Türk fikir yazın hayatında abi olarak görüp kabul ettiğimiz, fikirlerinden istifade ettiğimiz, çok sayıda insanın da bir anlamda abisi. Hepsine abilik yapmış, rehberlik etmiştir. Matbaa tarihinde akademide önemli yerlere gelmeleri için katkıda bulunmuş, burs vermiş, burs bulmuş bir isim. Hem abi olması hem de Elazığ’dan olan bir sima olması sebebi ile benim ilgimi çekmiştir.” dedi.

DAĞ: TÜM SİTELERDE KİTABIMIZ BULUNUYOR

Gemuhluoğlu’nun doğumunun 100. Yılında kitabı çıkarttığını belirten Dağ vatandaşlar tarafından kitabın okuması gerektiğini aktararak, “Fethi bey 1922 doğumlu. Kitabımız Fethi beyin doğumunun 100. Yılında tamamlandı. 2022 yılında tamamladım. Tasarım, dizgi, baskı aşamalarından sonra mart ayı içerisinde yayınladı. Fethi bey yeni bir kitap yeni bir dergi eline aldığı zaman öpüp başına koyarmış. O kadar mutlu olurmuş yayınlanmasından. Bizde herkesin bu kitaba ilgi göstermelerini, fethi beyi daha yakından tanımak için bu kitabı okumalarını istiyorum. Kitap henüz Elazığ yayınevlerine ulaşmadı birkaç gün içerisinde ulaşmasını bekliyoruz. Ama tüm sitelerde kitabımız bulunuyor.” diye kaydetti.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137