Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliğinin belirlediği nöbetçi noterlerin hafta sonları hizmet vereceği resmî gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Nöbetçi Noter uygulamasını ilk kez Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da olduğu “Anadolu Soruyor” programında açıklamıştı.

BAKAN GÜL, ANADOLU SORUYOR CANLI YAYININDA AÇIKLAMIŞTI

Anadolu Soruyor programı canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Gül, “Noterlerimiz bir anlamda vatandaşlarımız adalet hizmeti anlamında önemli bir kapı. Biz birçok işi de yine noterliğe devrettiğimiz için, işte “trafik tescil” gibi bir çok işi oraya da devrettik. Bu konuyla ilgili memur hafta içi mesaisi var, hafta sonu bir iş yapsa diyelim ki ‘araba alacak’ çıkıp orada bir noter olsa anında satan adam parasını alıp, öbürü de arabasına biner, çoluğu çocuğuyla gider. Yurtdışından bir yatırıcı geldi şirket devralacak. ‘Cumartesi geldi, Pazar akşamı dönecek’, ‘bizde noterler kapalı bu işi noterde yapmamız lazım ama kapalı’ diyemeyeceğiz. Bunu noterimiz açık, ne işlem yapılacaksa vekalet verecek, avukat diyelim ki memur ya da hafta içi çalışıyor işçi, köyde çiftçi. Hafta sonu var. Bir Cumartesi’si var. Cumartesi notere gidebilecek, Pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikle işlemini yapacak, tespitini yapacak” demişti.

İNTERNET ÜZERİNDEN İLAN EDİLECEK

İlki 6 Nisan Cumartesi gerçekleştirilecek nöbetçi noterlik uygulaması kapsamında hafta sonları 2'si Anadolu, 2'si Avrupa yakasında olmak üzere İstanbul'da 4, Ankara ve İzmir'de 2'şer, diğer illerde de birer noter nöbet tutacak. Bu noterliklerde bütün işlemlerin yapılması sağlanacak. Türkiye Noterler Birliği, internet üzerinden nöbet tutacak noterlikleri ilan edecek..