Lezzeti damaklarda kalan leblebisi ile meşhur Ağın…

Ağın’da yaşayan vatandaşlar günlerini nasıl geçiriyor. Yöre halkı halinden memnun mu?

İşte tüm bu soruların cevabını sizler için araştırdık…

“AĞINDA İŞ YOK”

Ağındaki durgunluktan yakınan esnaflardan biri, “Ağında iş yok, kalabalık yok, onun için sıkıntılı. Yazın biraz iyi oluyor ancak kışın çok sıkıntılı. Ağına yatırım yapılmalı. Fabrika, işyeri gibi. Bunun için nüfus gelmeli ki Ağın kalkınsın ”dedi.

“NÜFUS OLMAYINCA SATIŞLARIMIZDA OLMUYOR”

Duruma yakınan esnaflardan bir diğeri ise, “İşlerimiz pekiyi değil. İyi gitmiyor. Kış ayları olunca nüfusumuz çekiliyor. Nüfus olmayınca satışlarımızda olmuyor. Alışveriş Merkezi’nin açılması bizi etkiledi ”diye konuştu.

Yöre halkı iş yapamamaktan yakındı, yetkililerden destek istedi.

“NÜFUS GELDİ Mİ HER ŞEY OLUR”

Esnafın kazanabilmesi için önerilerde bulunan esnaf, “Ağın’a nüfusun gelmesi lazım. Bunun içinde turistik yerler yapılmalı, üniversite yapılmalı. Nüfus gelecek. Nüfus geldi mi her şey olur. Ağında her şey var ama sahip çıkılmıyor ”ifadelerini kullandı.

“TOKİ YAPSALAR İNSANLARI BURAYA ÇEKERLER”

Devletin Ağın’a el atıp bir TOKİ yapması gerektiğini söyleyen esnaf, “Esnaf-İşlerimiz çok kötü. Ağında nüfus yok çünkü. Ağının bir köprü beklentisi vardı, oda oldu. Tabi rahatladık ama transit giriş çıkışta körünün bize bir getirisi olmadı, tamamen ilçeyi boşalttı. Devlet bir el atıp TOKİ yapsa, sağımıza solumuza bakıyoruz Arapkir’de var, Çemişgezek’te var, Kemaliye’de var, Keban’da var. Ağına en azından bir TOKİ yapsalar insanları buraya çekerler. Onda da bir girişimcilik yok. Bir ara dediler 80-90 tane talep olacak biz ona göre TOKİ yapalım öyle bir şey yok. Kemaliye’de 15 ile başladı şimdi 130, 140 taneye çıkmış ”dedi.

“SAYIN BAŞBAKANIMIZ DA BİZLERİ KIRMAZ”

“Hareket olan yerde bereket olur” diyen Ağın Halkı, “Başbakanımızdan 10 yataklı hastane sözü aldık, Fen Lisesi sözü aldı. İnşallah bunlar yapılırsa buradaki insanlarımızın nüfusu artarsa, sağdan soldan hastanemize lisemize gelenler olursa bizim nüfusumuz biraz daha artınca bizim ve esnafların işleri biraz daha iyi olur. Hareket olan yerde bereket olur. Sayın Başbakanımız da bizleri kırmaz ”diye konuştu.

“ZATEN AĞIN YAZLIK GİBİ”

Ağının çöküşünün Keban barajı ile olduğunu vurgulayan esnaf, “İşlerimiz çok şükür iyi ancak nüfusumuz hiç yok. Neredeyse kalmadı. Bizim Ağının çöküşü Keban Barajı ile başladı. Arazi gitti, yol gitti. Köylerimiz boşaldı. İstimlak parası ile bire fabrika yapıldı. Fabrika iyi kötü gidiyordu. Oda gidince işler düştü. Zaten ağın yazlık gibi. Emekli kesimi. 5-6 ay kalıp gidiyorlar ”ifadelerini kullandı.