O Geceyi Tarih Altın Harflerle Yazdı

Şanlı tarihe bu millet bir not daha düştü. Bu not öyle bir nottu ki, yüzyıllarda geçse üzerinden hain şer odakları, kirli emellerini uygulamaya çalışırken, 15 Temmuz’u hatırlayıp bir kez daha cesaret edemeyecekler..

O Geceyi Tarih Altın Harflerle Yazdı

Karanlık bir geceydi 15 Temmuz gecesi, taa ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, milleti sokaklara çağırana dek..

O gece, milletin paralarıyla alınan silahlarla, şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerinin kıyafetlerini giyen hainler, darbeye kalkışmıştı.

Karanlık bir geceydi, başkentte bombalar yağıyor, İstanbul’da köprüler tutuluyordu. Bir millet iradesine gem vurmaya çalışanlara, dur demek için kendini bombaların önüne attı.

Öyle bir geceydi ki, dakikalar geçmek bilmiyordu, her yerde millet tek yürek olmuştu, meydanlara koşuyordu.. Ana, evlat, gardaş, yar demiyor, vatan, millet, toprak diyerek, kendini tankların önüne seriyordu..

O gece an be an yaşananlar tarihe yazıldı, hainler kara bir leke oldu, millet ise bir kez daha kahraman..

Türkiye, 15 Temmuz gecesi saat 21.50’de Ankara’da F-16 savaş uçaklarının TBMM üzerinde alçak uçuşlar gerçekleşmesiyle sarsıldı. Aynı saatlerde İstanbul, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü askerler tarafından kapatıldı. Akabinde MİT ve Genelkurmay Başkanlığı’na darbeciler tarafından helikopterlerle ateş açıldı. İşte saat saat önceki gece yaşanan darbe girişimi.

23:14 Yaşanan hareketliliğin ardından ilk açıklamayı Başbakan Binali Yıldırım katıldığı bir televizyon programı aracılığıyla yaptı. Başbakan Yıldırım, “Askerin içinde bir grubun kalkışması söz konusu. Asla ve asla bu gibi kalkışmalara müsaade etmeyeceğiz. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyecek” dedi.

23:31 Genelkurmay Başkanlığı’nı ele geçirmeye çalışan darbeciler algı operasyonu yapmak için de gecikmedi. Türk Silahlı Kuvvetleri adına korsan bir bildiri yayımladı.

23:54 Boğaz ve deniz trafiğini durduran darbeciler, daha sonra Atatürk Havalimanı’nın uçuş kulelerini ele geçirdi.

00.17 Türkiye’nin her yerinde hareketlilik devam ederken TRT’de de bir arbede yaşandı. TRT’nin Oran’daki genel müdürlüğünü basan bir grup asker darbe bildirisini okutmak için personele baskı yaptı

00.37 Ankara’da hava hareketliliği şiddetlenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir televizyon programına görüntülü olarak bağlanarak, “Milletimizi meydanlara davet ediyorum” dedi.

00:43 Ankara’da hareketli dakikalar yaşanırken bütün illerde toplanan vatandaşlar darbeye karşı tepki gösterdi.

00:58 1’inci Ordu Komutanı Org. Ümit Dündar, İstanbul üzerine yoğunlaştıklarını açıkladı.

01.28 Komutanlardan ardı ardına kışlalarınıza dönün çağrıları gelmeye başladı.

01:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından milli iradeye sahip çıkmak için vatandaşlar sokaklarda toplandı. Emniyet Müdürlüğü, Kızılay Meydanı, Genelkurmay gibi Ankara’nın kritik noktalarında toplanan yüz binler tekbirlerle darbecilere lanet okudu. İstanbul’un da önemli noktalarına vatandaşlar akın etti. Atatürk Havalimanı’na Erdoğan’ın iniş yapacağı duyumunun ardından milyonlar Atatürk Havalimanın akın ederek darbecilerin tanklarını alandan kovdular.

01:47 Kara gecede siyasilerden gelen açıklamalarda darbeye en güzel cevap oldu. MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok sayma teşebbüsünün ülkemize yapılacak büyük bir hata olacağı açık ve meydandadır. Milliyetçi Hareket Partisi her türlü demokrasi dışı arayışa tavırlı ve karşıdır. Hiçbir dava arkadaşım karanlık sürecin taraf ve faili olmayacaktır” açıklamalarında bulundu.

01.55 Darbe girişiminde bulunan askerler, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na hava saldırısı yaptı, 17 polisimiz şehit oldu.

02.04 Vatandaşlar, TRT’ye girerek, kanalı rehin alan askeri etkisiz hale getirdi.

02.30 Saatler gece yarısını çoktan geçmişken sevindirici haber MİT Basın Müşaviri Nuh Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, “Darbe püskürtüldü” dedi.

02.40 TBMM olağanüstü şekilde toplanmaya hazırlanırken bombalar yağdı.

03.22 Milyonlar Atatürk Havalimanına akın etmeye devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı iniş yaptı. Burada bir açıklama yapan Erdoğan, “Bu vatana ihanet hareketidir. Ankara’da küçük bir sıkıntı var, o da aşılacak. Bunları yapanlar bedelini ödeyecek” değerlendirmelerinde bulundu.

04.30 Türkiye’nin her yerinde milyonlarca insan il ve ilçe meydanlarında darbe girişimine karşı protestolarını sürdürdü.

06.15 Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınlarında bulunan kavşağa uçaklar bomba attı. Cumhurbaşkanına destek için Külliye’ye giden 5 vatandaş hayatını kaybetti.

06.40 Boğaziçi Köprüsü’ndeki askerler teslim oldu.

06:50 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar vekaleten Genelkurmay Başkanlığı’na atandı.

07:40 754 TSK mensubu gözaltına alındı. 5 general, 29 albay görevinden uzaklaştırıldı.

07:45 Gece boyunca nerede tutulduğu bir muamma olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Akıncılar Üssü’ne saat 07.45’te düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

12.10 Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte yaptığı açıklamada, “Milletimin bütün fertlerinin, bayraklarıyla meydanlara koşan, bu paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum” dedi.

O hain gecede 249 vatan evladını toprağa verdik. O gece yaşı, dinin, ırkın önemi olmadı. Bu vatan uğruna darbecilerin karşısında duran vatan evlatlarından 249’u can verdi. Bu millet ne Halis Demir’i, ne Mustafa Cambaz’ı, ne ihsan Varank’ı ne Erol Olçok ve evladını ne de diğer kahramanlarını unutmayacak, unutturmayacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2019, 17:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137