O PALU BİZİM PALU DEĞİL!

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, son günlerde ülke gündemine bomba gibi düşen, sosyal medyada milyonlarca paylaşıma sebebiyet veren “Palu Ailesi” ile ilgili açıklama yaptı. Başkanı Ülgen, yaptığı açıklamada "Palu Ailesi" ile hiçbir ilgilerinin bulunmadığını vurgulayarak, "Türkiye'nin pek çok kentinden arayıp, Palu Ailesi'ni soruyorlar. Paluluların aile yapısında terbiye vardır, sevgi ve saygı vardır. Sadece soyadı benzerliği, Elazığ'ın Palu ilçesiyle bir bağları yok" dedi.

O PALU BİZİM PALU DEĞİL!

Türkiye son günlerde Palu Ailesi'nde yaşanan iğrençlikleri, kan donduran itirafları konuşuyor.

ATV ekranlarında Müge Anlı'nın sunduğu programa çıkan Palu Ailesi fertlerinin canlı yayında anlattıkları izleyenlerin kanını dondurdu.

Palu ailesinde ile ortaya atılan cinayet, tecavüz, işkence ve çocuk istismarı iddialarının üstüne yapılan çalışmada kemik parçaları bulundu.

Elazığ'a bağlı Palu iİlçesinin sakinleri de bu isim benzerliğinden şikayetçi.

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, son günlerde sosyal medyada bomba etkisi yaratan “Palu Ailesi” ile ilgili açıklama yaptı.

ÜLGEN: ELAZIĞ'IN İLÇESİ PALU'DA AİLE YAPISI SAĞLAMDIR

Açıklamalarda bulunan Palu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, cinayet, gasp, tecavüz, işkence iddialarına adı karışan Palu Ailesi'nin, çirkin ilişkiler yumağında olduğunu belirterek, "Elazığ'ın ilçesi Palu'da aile yapısı sağlamdır, bu hadiseler Palu’da yaşanmaz, yaşanmamalı. Çok büyük çirkinlikler var, ahlaki yönden, inanç yönünden büyük yanlışlar var. Paluluların aile yapısında terbiye vardır, sevgi ve saygı vardır. İnsani ilişkileri çok üst düzeyde yoğun olan bir bölgenin insanlarıyız" dedi.

SOYADI BENZERLİĞİ VAR

Türkiye'nin pek çok kentinden vatandaşların kendisini arayarak, Palu Ailesi ile Palu ilçesinin bir ilişkisinin olup olmadığını sorduğunu söyleyen Fadıl Ülgen, "Kentteki yerel yöneticilerle yaptığımız araştırmalar sonucu Palu Ailesi'nin soyadı benzerliği dışında ilçemizle hiçbir bağının bulunmadığını tespit ettik. Aile Kocaeli'de yaşıyor. Palu, kadim bir geçmişi olan, onlarca medeniyeti ağırlamış bir bölgedir. İlçemizin bu tür olumsuz konularla ilgisiz bir şekilde anılması hoş değil" diye konuştu.

Haber: Kevser Öz
Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2019, 16:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Palu
Palu - 5 yıl Önce

Palu ismi ülke gündemine çok olumsuz bir imaj ile oturdu. İnsanların Palu ismini bu şekilde tanımalarının önüne geçilmesi ciddi adımlar atılmalı, Dernek açıklaması iyi olmuş ama bu yetmez ciddi adımlar atılmalı,

Toz ve otobos
Toz ve otobos - 5 yıl Önce

Palu çok mu temiz başkan bir kilo toz bir otobosu unuttunuz mu kusura bakmayın yani.

Mesut
Mesut - 5 yıl Önce

Tanıtımın ne kadar önemli olduğu bu olaydan da anlaşılıyor. Palu hakkında 20 senede çıkan olumlu tanıtım haberlerinin en az 20 katı 2 günde Palu soyadı ile gündeme geldi. Elazığlı biliyor da Elazığlı olmayan ülke insanı Palu kelimesini bu haberle öğrendi. Oysa Palu Dünyanın tanıması kadar kadim kültür kenti ama Tarihi eserleri onarılmadı.Turizme kazandırılamadı tanıtılamadı.

Müge Anlı
Müge Anlı - 5 yıl Önce

Sayın Başkan bu bildirini ATV Tv de Müge Anlı'ya ilet ve özellikle canlı yayında bu Palu soyadı ile Elazığ Palu ilçesi ile kesinlikle bir bağın olmadığını duyursun.

asi palulu
asi palulu - 5 yıl Önce

palular adamdır

hayrettın  nasuhoglu
hayrettın nasuhoglu - 3 yıl Önce

PALULALAR OLARAK ASIYE PALU YA NICIN SAHIP CIKMIYORŞUNUZ KI BU HANIM OZURLU DOGAN OGLU ICIN MODERN BARLARDA SARHOŞ MEZESI OLUYOR YAZIK BUNA KI ALI RIZA SEPTIOGLU ABIMIZ SAG OŞA BEN KONULUR BU IŞI COZERDIM KI SAYET ELI PALU ŞOYISIMLIISE O PALULUNUNDA ALLAH NELAŞINI VERŞIN KARAKTERŞIZ OGLUNA SAHIP CIKMAYAN PEZEVENK MIŞ BENIMICIN KI BU KONU ILE ILGILI ACIKLAMANIZI BEJLIYIRUNN

SIRADAKİ HABER

banner137