Elazığ İl Özel İdaresi tarafından proje ihalesi yapılan ve 2015 Mart ayında temeli atılan Yeni Hükümet Konağının açılış tarihi belli oldu.

Sözleşme bedeli 25 Milyon TL olan Elazığ İl Hükümet Konağı binası, Kapalı Oto Parkı ve meydan düzenleme işi toplam 22 Bin Metrekare alanı kapsıyor.

Yeni Hükümet Binasının altında toplam alanı 13 Bin 500 metrekare olan ve 500 araç kapasiteli yeraltı oto parkı bulunuyor. Ayrıca yeni konağın modern iç dekorasyonu en son teknolojik imkanlarla donatıldı.

Yeni Hükümet Konağına uzun zamandır değişik adreslerde hizmet veren birimlerde taşınacak.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yeni hizmet binasının açılışıyla ilgili bilgiyi sosyal medya hesabı üzerinden vermişti.

Hükümet binasının dronlarla çekilmiş görüntüleri eşliğinde açıklamasını paylaşan Vali Kaldırım, Elazığ, adına yakışır yeni bir Vilayet Konağı'na kavuştu. Bu ay içerisinde açıyoruz, hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz” demişti.

Kurumların taşınması başladı. Nüfus Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile, hafta sonları da hizmet veren İl Nüfus Müdürlüğünün Cuma gününden pazartesine gününe kadar hizmet vermeyeceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Cuma gününden pazartesi gününe kadar hizmet nüfus müdürlüğünde hizmet verilmeyecek olup, 14 Ağustos alı günü Yeni Hükümet Konağındaki yerinde hizmet verilmeye başlanılacaktır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına kimlik kartları müracaatları için bütün ilçe nüfus müdürlüklerine, pasaport ve sürücü belgesi işlemleri için Karakoçan, Kovancılar ve Palu İlçesi Nüfus Müdürlüklerine başvurabilecekler” denildi.