Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinesinde “Bir Fidan Toprağa, Bin Nefes Geleceğe” seferberliği kapsamında Elazığ’da bu sene 223 bin fidan dikimi sürüyor.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü bu kez Gönül İhsan Tangülü İlkokulu’nda öğrencilerle hem fidanlar toprakla buluşturuldu hem de fidan dağıttı.

Öğrencilere dağıtılan fidan dağıtımına Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk ve Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner’de katıldı.

GÜRTÜRK: YIL BOYUNCA DA DEVAM EDECEK

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, amacın çocuklara ağaç ve orman sevgisinin kazandırılarak, daha yeşil bir çevre oluşturmak olduğunu söyleyerek, “Amacımız çocuklarımıza fidanın, tohumun ve orman bilincini vermektir. Çocuklarımızı bu konuda duyarlı kılmak için bölge müdürlüğümüzle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz ve yıl boyunca da devam edecek” dedi.

ÇETİNER: TÜM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE KADAR ULAŞTIRDIK

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, proje hakkında bilgi vererek, “Geleceğe Nefes Ol’ kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda ‘Tohumdan Fidana’, pandemi sürecinden dolayı geciken bir proje. Karaçam, kızılçam ve sarıçam tohumları ile kaplarının dağıtımın bugün Gönül-İhsan Tangülü İlköğretim Okulu’nda başlattık. Amaç, öğrencilerimiz tohumu bilsinler, toprağa temas etsinler. Orman sevgisini genç kardeşlerimize genç yaşta öğretmek ve aşılamaktır. Dikilen fidanları önümüzdeki yıl yine geleceğe nefes olma adına evlerinde diktikleri, büyüttükleri bu fidanları getirip dikim sahalarımızda veya kendi bahçelerinde dikmiş olacaklar. Elazığ’da, İl Milli Eğitimi Müdürlüğümüze 80 bin tane kap ve tohum dağıtıyoruz. Bölge Müdürlüğümüze bağlı Elazığ dışında 8 ile de toplam 680 bin tane tohumu ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerine kadar ulaştırdık” ifadelerine yer verdi.