24 Haziran tarihinden itibaren oyların yeniden sayılması konusunda ilgili kurumlara talepte bulunan ve bu talepleri ret edilen, en son da Yüksek Seçim Kurulu’ndan da ret cevabı alan Milliyetçi Hareket Partisi’nden açıklama geldi.

Açıklamayı, İl Başkanı Semih Işıkver, Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Kaya, Kadın Kolları Başkanı Seman Tunç’un da katıldığı toplantıda Birinci Sıra Milletvekili Adayı Oğuzhan Demir yaptı.

“Partime ve şahsıma destek veren oy veren 48 bine yakın seçmenimize, hemşerimize, partilimize ne kadar teşekkür etsem azdır” diye sözlerine başlayan Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Oğuzhan Demir “Onlar bizi Elazığ’ın milletvekili olarak seçtiler ama sandıkların adil şekilde sayılmaması, saydıramamamız neticesinde vekilliğimiz şaibeli bir şekilde elimizden alındı. Kendileri haklarını helal etsinler” dedi.

 “ONLAR BİZİ VEKİL SEÇTİLER. BİZ ONLARIN VEKÂLETİNE SAHİP ÇIKAMADIK”

Oğuzhan Demir “Onlar bizi vekil seçtiler. Biz onların verdiği vekâlete sahip çıkamadık. Kendilerinden özür diliyorum. Haklarını helal etsinler. Ama Allah kerimdir. Bizde bir söz vardır. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Allah nasip eder ilerleyen süreçte partimden bir arkadaşım, şahsım bize verilen vekâleti muhakkak alır. Laiki ile de yerine getirir. Buna olan inancım tamdır” şeklinde aktardı.

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ DE ŞEHRİMİZDE HAK ETTİĞİ YERE MUHAKKAK GELECEKTİR”

Oğuzhan Demir, “Elazığ’da normalde seçilmiş milletvekili şahsım olması gerekirken yurt dışı oyları gelmesi neticesinde sonuç değişmiş. Sandık sonuçlarına itirazımız olmasına rağmen dikkate alınmamış. Şaibeli bir şekilde tescillenmiş bulunmaktadır. Ama yapacak bir şeyimiz bugün itibarı ile olamasa da mücadele azmimiz devam edecektir. Allah nasip eder ilerleyen süreçte Milliyetçi Hareket Partisi de şehrimizde hak ettiği yere muhakkak gelecektir” ifadelerine yer verdi.

 

 “PİŞMAN OLUR OLMASI GEREKEN YERE DÖNERLER PİŞMAN OLUR OLMASI GEREKEN YERE DÖNERLER”

Demir’in sert açıklamalarından İYİ Parti ve bu partiye oy veren ülkücüler de nasibini aldı. Demir “Bize oy vermesi muhtemel olan geçmişte yürüdüğümüz arkadaşlarımıza ısrar ile üzerine basa basa söylememize rağmen yeni kurulan partiyi desteklemeleri neticesinde Elazığ’da farklı bir seçim sonucu meydana gelmiştir. 41 yıldır ilimizde sola verilmeyen milletvekili ülkücü kardeşlerimizde ama bugün ki ruh halleri, bakış açıları bulundukları yerler doğrultusunda ne yaptıklarını tam idrak edememişler ki verdiği oylar ile iki farklı seçim sonucu oluşmuştur. Bir 41 yıldır Elazığ’da seçilemeyen Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili çıkarmış. İki 2011- 2015 yılları arasında haksızlığa uğramalarının en büyük sebebi olarak liste bir olarak gösterilen milletvekilliğinde seçilmesine sebep olmuşlardır. Kendilerini vicdanları ile baş başa bırakıyoruz. Bunsan sonra ki süreçte umarım hatalarını anlar, yaptıklarından pişman olur olması gereken yere dönerler” diye kaydetti.

“MAZLUMUN ÖÇ ALACAĞI GÜN ZALİMİN ZULMETTİĞİ GÜNDEN KORKUNÇ OLACAKTIR”

Milletvekili Adayı Demir, “mazlumun öç alacağı gün zalimin zulum ettiği günden daha korkunç olacaktır” diyerek “Ak Partili arkadaşlarımızın sevinçlerinin ne olduğunu anlayamadan acaba ittifak dışında ki ismin Milliyetçi Hareket Partili olamadığı tescillenmiş midir ki? Neden sevindiler biz bu endişeler ruh hali ile adliye sarayına gittiğimiz zaman şöyle bir manzara ile karşılaştık. Sandıkların %47’si açışmış. Daha %53 işlenmemiş oylar var. %47 sandık sonuçlarına göre 3 Ak Parti, 1 Milliyetçi Hareket Partisi, 1 Cumhuriyet Halk Partisi. Bu saat 2’ye kadar da böyle devam etti. Buradan sormak istiyorum. Saat 2’ye kadar MHP’nin seçim kuruluna göre 1 milletvekili olduğu biliniyor. Yurt dışı oylarının gelmesi neticesinde bu oylar değişiyor. Saat 9’da kutlamayı yapan parti, yurt dışı oyları daha açıklanmadan neyine güvenip bu kutlamayı yapmış. Ya da neye istinaden bu kutlamayı yapmış. Kamuoyu neden yanlış yönlendirmiş. Bunlar hep merak ettiğimiz konular. Yani insanın ortağının malını gasp etmesi üzerine biz Elazığ da şahitlik ettik. Tabi mazlumun öç alacağı gün zalimin zulmettiği günden korkunç olacaktır. Bu dünyada olur, öbür dünyada olur ahımız yakanızdadır. Bunu da muhakkak ki alırız. Bunu da böyle bilin ah alanlar” dedi.

 “BOZKURTLAR AYAĞA KALKMIŞTIR”

Milletvekillerine seslenen Demir “yaptığınız yanlışlarda ensenizdeyiz” diyerek “Bozkurtlar ayağa kalkmıştır. Nefesini ensenizde hissedin. Attığınız tek bir yanlış adımda inan enseniz de olacağız. Yaptığınız en hayırlı işten de yanınızda olacağız, en fazla biz sizi sahiplenip yanınızda olacağız bunu da böyle bilin” dedi.