Kışı İstanbul'da yaz aylarını ise memleketi Elazığ'ın Keban ilçesinin Nimri köyünde geçiren Turan, Sunny adını verdiği ve çok sevdiği köpeğini 6 yıl önce kanserden kaybedince köpeğine duyduğu sevgiyi sokak hayvanlarında yaşatma kararı aldı.

Köyündeki 50 kedi ve köpeğin bakımını üstlenen Turan, elleriyle beslediği, onlar için yemek ve barınak yaptığı kedi ve köpekleri kışın soğukta yalnız bırakmamak için iki yıldır köyden ayrılmıyor.

TURAN: BÜTÜN HAYVANLARI, DOĞAYI SEVEN BİRİSİ OLDUM

Hüseyin Turan, “İstanbul'da yaşadığım dönemde 12 yıl önce kızım bir süre sevmek için arkadaşından alıp eve getirdiği pekinez cinsi köpeği sahiplendik. Sunny adını verdik  köpekle aramızda büyük bir dostluk başladı. 12 yıl boyunca gözümüz gibi baktık ve hiç yanımızdan  ayırmadık. Köpeğimizi kaybettikten sonra köydeki hayvanların bakımını üstlendim. Sunny'den sonra diğer hayvanları da sevmeye başladım. Onunla başlayan hayvan sevgisi bende devam ediyor. Bütün hayvanları, doğayı seven birisi oldum.Kışın köyde kimse kalmıyor. Yalnızlıktan hayvanlar aç kalıyor. Sırf hayvanlar için kışın köyde kalıyorum” diye konuştu.