26. dönemde AK Parti’den Elazığ Milletvekilliği görevi yapan ve şu sıralar, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı’nı sürdüren Ömer Serdar, bu kez yazarlığını yaptığı “Mektebin Bacaları” adlı kitabı ile Elazığ kitap fuarında okuyucusu ile buluştu.

Ömer Serdar, Gençlik yıllarında Edebiyat dergilerinde yayınlandığı öykülerini topladığı kitap olan “Mektebin Bacalarına” gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu söyledi.

SERDAR: DAHA ÖNCE DERGİLERDE YAYINLANMIŞ 8 HİKAYEYİ KİTAPLAŞTIRDIK

Elazığ eski Milletvekili Ömer Serdar, “Türkiye’de çıkan önemli dergilere aboneydik. Bunlara ulaşıyorduk ve aylık düzenli takip ediyorduk. Ama gün geldi biz bu dergilerde yazar olduk. Çok sevindirici bir şeydi. Bahsettiğim arkadaşlar bende çok önce kitaplaştırdılar. Mesela Selim Bey’in üçüncü kitabı. Necati Polat’ın, Hıdır Toroman’ın, Sıtkı Canik’in… Edebiyat literatürüne giren önemli katkıları oldu. Benim ilk kitabımdı. Dergilerde yayınlanmış öykülerdi. Biraz da Selim’in teşrikiyle, Necati’nin teşrikiyle daha önce dergilerde yayınlanmış 8 hikayeyi kitaplaştırdık. Biz yayıncı talip oldu. Bugünde bu imza gününde umarım okunur. Bunlar bizim o dönem yapmaya çalıştığımız, okuyarak kendimizi geliştirmek ve değişik bir hikaye formatındadır. Batı’nın bilinç akımı dediği bir formatta. Hayat durağan bir şey değil. Yani klasik giriş, gelişme, sonuç bölümleri olan hikaye kitapları değil, hikayeler değil. Belki bu açıdan okunması zor ama insan zihnini düşündüğünüzde, insan zihnide durağan bir şey değil. Dolayısıyla farklı ortamları bir kontekst içerisinde öyküleştirme şeklinde olan bir şey. Umarım başarılı olmuşuzdur” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL