Geçtiğimiz günlerde Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü görevine atanan Muhammed Salih Çetiner hızlı bir şekilde görevine başladı.

ÇETİNER: HİZMET İÇİN GELDİK

Bölge Müdürü Çetiner Elazığlıları memnun edecek faaliyetlerde bulunacaklarını ifade ederek, “Elazığ benim baba ocağımdır. Hinterlandımız büyük. Hizmet için geldik. Halkımız memnun edecek faaliyetlerde bulunacağız. Orman varlığımızı arttıracak, orman alanının %19’ü 170 bin hektara tekamül ediyor. Bizim amacımız ağaçlandırma programlarımızla ilimizin yeşil hürriyete kapılmasını sağlamaktır” dedi.

ÇETİNER: EKİBİMİZLE GAYRET EDİYORUZ

Her bölgede ağaçlandırma çalışması yapamadıklarını belirten Çetiner, “Biz her yeri ağaçlandıramıyoruz. Ağaçlandırılması için yer seçimi yapıyoruz. Yer seçimi yaptığımız yerlerde de özellikle ağaçların kök kesafeti dediğimiz fizyolojik derinliği için gerekli olan bir toprak kütlesinin olması gerekiyor. Ana kayanın çıktığı yerlerde götürüp fidan dikemiyoruz. Malum bölgemiz yaz kuraklığının olduğu bölge. Diktiğimiz fidanın temmuz, ağustos, eylül aylarında su talepleri olduğu için biz bu su açığını kapatamadığımız için burada toprak işlemeyi makinalı yapıyoruz. Makinalı yaptığımız zaman toprak derinliğini 60 cm ve 1 m arasında toprak derinliği hazırlıyoruz. Fidanlarımızın %90’ınını sonbaharda dikiyoruz. İlkbaharda dikimleri az tutuyoruz ki yaz kuraklığını atlatamadıkları için. Başarı oranımız %80 civarında. 2 – 3 yıl içinde dikim yaptığımız sahalarda tamamlamalarımız yapıyoruz. Bu sahaların biyolojik özgürlüğüne kavuşuncaya kadar korunmasını 3 – 5 yıl devam ettirip başka sahalara geçiyoruz. Her yıl verilen programları gerçekleştirmek için ekibimizle gayret ediyoruz” diye kaydetti.

ÇETİNER: HEDEFİME KOYDUĞUM BAZI HUSUSLAR VAR

İlk önceliklerinin mevcut ormanları korumak olduğunu vurgulayan Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “Bizim buraya atanmamızdan hemen sonra bizim öncelik olarak benim hedefime koyduğum bazı hususlar var. Bunların başında mevcut ormanlarımızı korumak. Ormanları korumamız asli görevimiz. Bu ormanların işletilmesi, orman varlığımızı da il genel alanının %19’u orman, bunun üzerine bir şeyler tesis edip ağaçlandırma faaliyetlerimizle orman varlığımızı arttırmak. Orköy kredileri ile orman köylümüzün hayat standartlarını, kalitesini arttırmak. Bozuk orman sahaları ile hazine arazileri dediğimiz boş sahaların gelir getirici tür dediğimiz bademlerle ağaçlandırmak için orman köylümüze, vatandaşlarımıza bu yönde bir broşür harcayacağız. Bunların faydalanmasını sağlamak için gelir getirici tür ağaçlandırmalarına bu bölgede ağırlık vereceğiz” diye kaydetti.