Goncalar Solmasın Dernek Başkanı Hacı Ormanoğlu, karne heyecanı yaşayan öğrencilere de velilere önemli uyarılarda bulundu.

ORMANOĞLU: NE OLUR DİĞER ÇOCUKLARLA, BAŞKA ÇOCUKLARLA ÇOCUKLARINIZI KARŞILAŞTIRMAYIN

Goncalar Solmasın Dernek Başkanı Hacı Ormanoğlu, “Bugün öğrencilerimiz karne aldı ama sadece öğrenciler değil aslında bu karne hepimizin. Öğretmenlerin, velilerin karnesi. Bir konuya dikkat çekmek istiyorum; öğrencilerimizi ne olur başka çocuklarla karne konusunda karşılaştırmayın. 16 çeşit zeka ortaya çıktı. Velilerin yaptığı en büyük hatalardan birisi filan kişinin çocuğu takdir belgesi aldı, sen niye almadın? Bir elin 5 parmağı var, hiçbiri birbirine benzemiyor. Herkesin yapısı, fıtratı farklı. Her şeyden önce çocuklarınıza deyin ki; siz takdir belgesi, teşekkür belgesi getirdiğiniz için değil, bizim çocuğumuz olduğun için değerlisin, seni seviyoruz deyin ve bağrınıza basın. Ne olur diğer çocuklarla, başka çocuklarla çocuklarınızı karşılaştırmayın” ifadelerini kullandı.

ORMANOĞLU: ÇOCUKLARIMIZI YÜREKTEN SEVECEĞİZ

Çocuklarınızla tatil boyunca bol bol vakit geçirin diyen Ormanoğlu, “Biz çocuklarımızın moralini bozmayacağız. Biz çocuklarımıza diyeceğiz ki, sen takdir adlığın için değil sen bizim çocuğumuz olduğun için seni çok seviyoruz. Çocuklarımızı böyle seveceğiz, yürekten seveceğiz. Yüreklerine dokunacağız. Morallerini bozmayacağız. Eksikleri var ise diyeceğiz ki bak eksikliklerin bunlardır, ne yapmayı düşünüyorsun? Bırakın onlar karar versinler. Hataları, eksiklikleri var ise onlar düzeltsinler. Yarıyıl tatilinin tamamında ders çalışacaksın değil ama şunu yapabilirsiniz. Çocuklarınız mutlu olacakları şeyler yapsınlar. Bir aile büyüklerini ziyaret etsinler. Birlikte çocuklarınızı alın sinemaya, tiyatroya, etkinliklere, sosyal faaliyetlere gidin ya. Çocuklarınıza zaman ayırın. Çocuklarınıza zaman ayırmazsanız zamanlar çocuklarımız bizden ayrılır. Teknolojinin ahtapot gibi çocuklara sarıldığı şu dönemde; çocuklarımıza çok zaman ayırmak zorundayız” şeklinde konuştu.