İTÜ Öğretim Üyesi Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören binalarla ilgili canlı yayında açıklama yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıklamasında orta hasarlı binalar ve güçlendirme işlemiyle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

24 Ocak tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından şehirde en çok konuşulan konulardan birisi Orta Hasarlı binalar olmuştu. Elazığ kamuoyunda orta hasar kavramına karşı çıkılarak bir evin ya hasarlı ya hasarsız olduğu belirtiliyordu.

ELAZIĞ’IN EN BÜYÜK SORUNLARINDNA BİRİ ORTA HASAR OLDU

Depremin üzerinden yaklaşık 9 ayın geçmesine rağmen Elazığ’daki en büyük sıkıntıların başında gelen orta hasarlı binalarla ilgili vatandaşların tedirginlikleri devam ediyor. Depremzedeler binalarının orta hasar kavramından çıkartılmasını beklerken güçlendirilen bir bina da güven içerisinde oturamayacaklarını ifade ediyorlar.

PROF. DR. ERCAN, EZBER BOZAN AÇIKLAMA YAPTI

Elazığ’da orta hasar sorunu devam ederken orta hasarlı binalarla ilgili İTÜ Öğretim Üyesi Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan ezberleri bozan bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Ercan, güçlendirmeye karşı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ercan’ın o açıklamalarına elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi ulaştı.

“GÜÇLENDİRİLMİŞ ADAPAZARI EVLERİNİN HEPSİ YIKILDI”

Prof. Dr. Ahmet Ercan, “1967 yılında Adapazarı depremi oldu. Orta hasarlı binaları güçlendirdiler. Daha sonra 1999 depreminde o güçlendirilmiş Adapazarı evleri hepsi yıkıldı. Orada insanlar öldü. Peki buna neden izin veriliyor” dedi.

“BEN GÜÇLENDİRMELERE ENGELİM”

Güçlendirmeye karşı olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Benim 81 yaşındaki annemi ters çevirip boyayıp rujlayıp 18 yaşındaki bir kız yapabilir misiniz? Yapamazsınız. Eğer bir yapı ve yer kötüyse o yapıyı yıkacaksın yeniden yapacaksın. İnşaatçılar bana kızmasın hocam güçlendirmelere engel oluyor falan diye evet ben güçlendirmelere engelim” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ’DAKİ ORTA HASARLI BİNALAR İÇİN TEKRAR ÇALIŞMA YAPMAK LAZIM!

İTÜ Öğretim Üyesi Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın bu önemli açıklamaları Elazığ’daki orta hasarlı binaların tekrar gözden geçirilmesi ve yeniden hasar tespit çalışması yapılması gerektiğini ortaya koydu.

VİDEO