Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, GÜNDEM Programında Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sorularını yanıtladı.

ÖZTÜRK: BUNLAR KUTSAL OLAYLARDIR

Başkan Öztürk, ““Bizim Elazığ halkı olarak destek vermemiz lazım. Yatırımcıya moral vermemiz lazım. Adam parasını pulunu bu toprağa gömmüş, burada insan çalıştırıyor. Bunlar kutsal olaylardır. Bunlar öyle kolay yapılan işler değil” dedi.

ÖZTÜRK: ELAZIĞ’DA OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM VAR

Elazığ ve ekonomisinin masaya yatırıldığı programda şehrin gelişimi için yapılması gerekenleri söyleyen Başkan Suat Öztürk, “Haftada her gün ve 2’inci uçağın koyulması lazım. İstanbul uçaklarının her iki havalimanının uçuşları kısıtlandı. Bunların düzeltilmesi lazım çünkü Elazığ’da olağanüstü bir durum var. Ciddi bir yoğunluk var. Otellerde yer yok” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: AZ 700-800 KİŞİYE İHTİYAÇ VAR

Şehirde işsizlikten daha fazla iş beğenmeme olduğunu ifade eden Öztürk, “İşsizlik yok. Çalışana iş var. İş beğenmeme var. İşi beğenmeme var. Düzgün bir işletmemiz, takır takır parasını ödeyen bir işletmemiz, takır takır parasını ödeyen bir işletmemiz. Ama inanın iş beğenmiyorlar. İnsanlar diyor gideyim rahat oturayım fazla mesai ve performans sarf etmeyeyim. Yok, böyle bir şey. İşi beğenmeme var. OSB’de şu anda iddia ediyorum; işi beğenmemezlik edipte kapasitesi olanlar için en az 700-800 kişiye ihtiyaç var. Adam geliyor 3 gün sonra ayrılıyor. Niye? Geliyor zoru görüyor diyor ben burada çalışamam. Bu iş zor diyor. Yok, böyle bir şey” açıklamalarını kaydetti.

ÖZTÜRK: GİDEN VALİMİZ ÇOK YAPARDI

Şehrin benlikten kurtulması gerektiğini ifade eden Başkan Öztürk, yaptıkları işleri basın önünde konuşmadıklarını kaydederek, “şu benliklerden kurtulun, hasetlikten kurtulun, çekememzlikten kurtulun. Ben sana lazımın sen bana lazımsın bu memlekette bu desturu oluşturmalıyız. Biz yıllarca bu işi yaptık uğraştık. insanlar bizi seviyor saygı duyuyorsa başımıza iş geldiğinde mütevazı ile bize bakıyorsa bu işin altından kalkar diye güven duysunlar. Biz mücadele ediyoruz uğraşıyoruz. Başka insanların da katkısı olabilir. Biz çıkıpta basının önünde şu firmayı ben getirdim diye sosyal medyalarda söylemiyoruz. Birileri ile konuşuyoruz hemen anında sosyal medyaya falan firma yatırım yapıyor diye yazıyorlar. Bunu giden valimiz çok yapardı. Son giderken de saraycı geliyor dedi. Öyle kimseyi ne tanıyorum, ne gördüm, ne görüştüm, öyle bir firmadan haberim yok. Ben burada açık ve net söylüyorum; eski valimiz öyle bir gitti ki burada kimseye Allah’ı ısmarladık demeden gitti.  Üzülmedim. O kendisinin insanlık vazifesidir. Pandemiden dolayı dememezlik etmedi. Bir telefon açabilirdi. Hiç kimseyi doğru düzgün aramadı. 3-4 yeri ziyaret etti. Başka bir yeri ziyaret etmedi” diye konuştu.

ÖZTÜRK: ELAZIĞ’DA KAZANMAYA DAVET EDİYORUZ

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, yatırımcıları şehre davet ederek, “Elazığ’a yatırım yapmaya davet ediyorsak, Elazığ’da kazanmaya davet ediyoruz. Gel yatırım yap ama kazan. Onun için yurt içi veya yurt dışındaki iş adamalarımızın hangi sektör olursa olsun bizim iş adamları olarak her zaman kapımız açık. İlin valisi ile, siyasetçisi ile, kamu kurumları ile STK’ları ile el birliğiyle yardımcı oluruz” dedi.

ÖZTÜRK: ELAZIĞLILARIN GENİNİN İNCELEMESİ LAZIM

Şehrin eksikliklerini sıralayan Başkan Suat Öztürk, Elazığlıların genlerinin incelenmesi gerektiğini kaydederek, “Üniversite bir tez yapıp Elazığlıların geninin incelemesi lazım. Genimizde var bu. Niye? Biz çocukluğumuzda da bizim büyüklerimiz bundan şikayetçiydi. Eskiden de Elazığ’ın dedikodusu bitmez, gözünü yumup kulağını tıkayacaksın. Sen eğer gözünü yummayıp kulağını tıkamazsan bu memlekette hiçbir şey yapamazsın derdi rahmetli babam. Buna aldırış etmeyeceğiz. Dedikodu iş adamını kaçırır” ifadelerini kullandı.

VİDEO: