4 bin personelin hizmet verdiği ve içerisinde 37 ameliyathane, 160 yoğun bakım, 28 tane diyaliz ünitesi, psikiyatri, kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yer aldığı bin 38 yataklı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 355 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet veriyor.

Geride bırakılan 1 haftada 6 bine yakın hastaya hizmet verilen hastanede otel konforunda vatandaşları karşılıyor.

Elazığ Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, hastane yetkilileri görsel ve yazılı yayın yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

CAHİT POLAT: GÜNLÜK GELEN HASTA SAYIMIZ 6 BİNLERE ULAŞTI

Sağlık Müdürü Doç.Dr. Cahit Polat, hastanenin herhangi bir eksikliğinin olmadığını belirterek, hastane ile ilgili teknik bilgi vererek “Şuana kadar günlük gelen hasta sayımız 6 binlere ulaştı. Bu rakam eski hizmet verdiğimiz eğitim ve araştırma hastanesinde ki rakamlara çok yakın. Şu an itibariyle 341 hastamız yatmakta. Çarşamba’dan bu yana 200’e yakın ameliyatlar yapılmış. Şu anda bir eksiğimiz aksaklığımız yok. İçinde kampüs halinde yine ağız ve diş sağlığı hastanesi mevcut. 69 ünitli yine 2 adet ameliyathane olmak üzere 71 adet üniti var.  2 ameliyathanesi ve 4 yataklı servisi bulunmakta. Yine kampüs içinde 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri servisi bulunmakta. Yanında yine 50 yataklı adli tutuklu adli psikiyatri hastanesi mevcut. Ana bina içinde bilindiği gibi bu 1038 yatağın 169’u sadece iki kişilik gerisi tek kişilik. 16 adet süit odamız var” şeklinde konuştu.      

POLAT: KATKI PAYI YOK

Polat, şehir hastanesinde verilen tüm sağlık hizmetlerinin ücretsiz kamu hastanelerindeki uygulama kapsamında verildiğini söyleyerek “Bütün otoparkından tutun bütün alanlarda tek kuruş bir şey yok. Katkı payı yok. Bunların hepsi Eski Devlet Hastanesinde Eğitim ve Araştırma Hastanesinde neyse bütün kamuda ki hastaneler neyse burasıda aynı” DEDİ.

MEHMET KARATAŞ: BU BİR VİZYON PROJESİDİR

Sağlık Sen Başkanı Mehmet Karataş, son 15 Yılda Türkiye’de sağlıkta değişimin ve dönüşümün yaşandığını belirterek, şehir hastanesinin vizyon proje olduğunu söyleyerek “Türkiye son 15 yılda deyimi yerindeyse sağlık hizmetleri alanında çağ atlamıştır. İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Şehir hastanemizde kayda değer olmayan eksiklikleriyle birlikte bu proje müthiş bir projedir. Bu bir vizyon projesidir. Bu proje az önce anlattığım utanç sisteminin sahiplerinden eski bir SSK genel müdürünün ve şakşakçılarının ufkunun yetmeyeceği bir projedir. Son derece donanımlı, her şey ayrıntılı, her şey yeni, her şey hızlı ve her şey günceldir. Özetle şehir hastanemiz Elazığ’ımızın yeni yüzüdür” ifadelerini kullandı.   

Daha sonra Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, basın mensuplarına gezdirildi.