İYİ Parti ve CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ seçim çalışmalarını sürdürdü.

Millet İttifakı Elazığ Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ'a iki dönem vekillik yapan CHP'li Ali Özcan'da kentte gelerek destek verdi.

Güne, Abdullahpaşa Mahallesi ziyareti ile başlayan Başkan Adayı Şekerdağ, esnafları bir bir gezerek sohbet etti. Hem esnaf hem de vatandaşlarla bir araya gelen Şekerdağ, kendi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra seçim koordinasyon merkezine geçen Şekerdağ, destek için Elazığ’a gelen CHP 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili, Ali Özcan’la görüştü. Aynı zamanda partililerle yaklaşan seçim için istişarelerde bulunan Şekerdağ ile Özcan, açıklamalarda bulundu.

ÖZCAN: ALİ ŞEKERDAĞ SEÇİMLERDE ÇOK ŞANLI

CHP'li Ali Özcan, “ Ne kadar eve girerseniz, ne kadar insanlarla ilişki kurarsanız o kadar netice alırsın. Elazığ yerel seçimi ilk defa çok güzel canlı ve heyecanlı yaşıyor. Daha önce seçimin neticesi belliydi ve en şanslı adayın iktidarın adayı şeklinde bir değerlendirmede bulunuyor ve ona göre hareket ediyordu. Ama bu seçim çok heyecanlı sürprizlerle dolu bir seçim gibi görünse de Ali Şekerdağ bu seçimde çok şanslıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Partiyle bir ittifak kurdu. Dolayısıyla bu ittifak sayesinde İYİ Parti’nin adayı Cumhuriyet Halk Partisinin adayı da sayılır. Cumhuriyet Halk Partisinin adayı da İYİ Parti’nin adayı sayılır bu ittifakı biz böyle anlıyoruz. Bir belediye başkanı, daha önce yaptıklarıyla ve toplum içerisindeki yeriyle değerlendirilmeli. Ali Şekerdağ bu memlekete hizmeti geçmiş bir iş adamı olarak belediye başkan adayı olmuş bir arkadaşımız. Ben belediye başkan adayından iki şey isterim,başarı ve ahlak. Para kazanmak önemlidir ama paranın kaynağı ve paranın nasıl kazanıldığı ondan daha önemlidir. Siyasetçilerin elinden eteğinden para kazanmak, komisyonculuk yapmak, aracılık yapmak vergi levhası olmadan zengin olmak böyle adamlara itibar etmeyiniz. Zenginliği, mevkiyi, parayı Ali Şekerdağ hiçbir kimseye eğilmeden kendi ekibiyle ve tecrübesiyle beraber bu parayı ve bu mevkiyi kazanmıştır. Kimse Ali Şekerdağ falanın adamı filanın sayesinde siyasette, o olmasaydı Ali Şekerdağ olmazdı denilemez. İşte Ali Şekerdağ’ın yanında olmamın nedeni budur" dedi.

ÖZCAN: O GÖNÜL İŞİ BİZDE VAR, BİZDE

İYİ Parti'nin yeni bir parti kadrosu olduğunu anımsatan Özcan, "Tabi ki bir Cumhuriyet Halk Partisinin kadrosu gibi olamaz. İYİ Parti yeni kurulmuş parti elbette Adalet Kalkınma Partisi gibi maddi ve teşkilat olarak onlarla mukayese edilmeyebilir. O gönül işi diyorlar ya hani o gönül işi bizde var bizde. Ali Şekerdağ bu toprağın adamıdır. Ancak Elazığ hayatında Elazığ’a ayak basmamış birini bile toprağın adamı yaptınız o konuda sizleri eleştiriyorum. Geldiği zaman Gazi caddesinde, seko mahallesinde veya ambar mahallesinde kafası kırılmamış bir adamı ben Elazığ’ın toprağı nasıl sayacağım? Sayamam. İşte toprağın adamı budur, ticaretini de burada yapmış, yatırımını da burada yapmış, siyasette de hiçbir şey beklememiş” ifadelerini kullandı.

ŞEKERDAĞ'DAN, ÖZCAN'A DESTEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR

Ziyaretlerinden dolayı Ali Özcan’a teşekkür eden Başkan adayı Ali Şekerdağ, ”Abi diye hitap ettiğim Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu bir siyaset adamı bugün bizlere destek vermek için İstanbullardan kalkıp buralara kadar geldi. Ben şahsım ve arkadaşlarım adına kendilerine teşekkür ediyorum. Sizin gibi değerli şahsiyetlere Elazığ’ın ihtiyacı var bundan sonrada olacaktır. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Elazığ’a ciddi katkıları olan yüreği, gönlü, sevdası Elazığ olan değerli bir büyüğümüzsünüz. Çünkü ben bir gün sayın vekilime telefon açtığım zaman sayın vekilim diye hitap ettim. Bana dedi ki hayırdır. Bende dedim ki abi yanlış mı yaptım? Evet, yanlış yaptın ben senin abinim vekil yok abi diye hitap edeceksin dedi. Aramızdaki duruş bu. Ben kendilerine bu seçim sürecinde bize gösterdikleri bu yoğun alaka ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Daha sonra Ziyaretleri kapsamında Olgunlar Mahallesine Geçen Şekerdağ, esnafları ziyaret etti. Esnafları tek tek gezerek taleplerini dinleyen Şekerdağ, kendi çalışmaları hakkında bilgi vererek destek istedi.