3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı tarafından kahvaltı programı düzenlendi.

Programda özel bireyler ve aileler bir araya gelerek keyifli dakikalar geçirdiler.

YILDIRIM: AK PARTİ BİNAMIZDA ENGELSİZ KÖŞESİ OLUŞTURDUK

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Öncelikle tabi bu vakıf çok önemli bir vazife ifa ediyor. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Ama onlardan çok daha önemli bir şey. Bu engelli kardeşlerimizin velileri, aile bireylerinin çok önemli bir vazifeyi üstlendiklerini, her ne kadar kendi canları, kanları da olsa onlara yıllarca bakmaları çok önemli bir olay. Dolayısıyla bizde onlarla beraber olup bir parça onlarla hemhal olmak anlamında varsa bir takım sıkıntılarını gidermek, elimizi uzatabileceğimiz bir konu varsa onu paylaşmak anlamında ziyaret ettik. Bu vesile ile buradayız. Bizleri misafir ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte her zaman için onlarla biz zaten başından belli hep beraberdik. Bu farkındalık olarak biz AK Parti olarak AK Parti binamızda engelsiz köşesi oluşturduk. Bununla ilgili federasyon temsilcimiz orada bu kardeşlerimize o masada hizmet vermeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

OĞUZ: BİZLERE GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne dikkat çeken Ziçev Müdürü Elif Oğuz, “Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek engelli bireylerin eğitim, sağlık, çalışma hayatı, mekânsal erişim, bilgiye erişim, teknolojiye erişim için toplumsal farkındalık sağlanması amaçlanmıştır. Unutmayalım ki engelli birey ve ailelerinin yaşadığı sorunlarla baş edebilmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Her alanda onları anlamak için hep birlikte çalışmalıyız. Her güne sevgi, saygıyla hep birlikte yaşamı kucaklamak dileğiyle iyi günler diliyorum” şeklinde konuştu.

GÜLEÇ: ENGELSİZ HAYAT OLUŞTURMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Ziçev Başkanı Mehmet Güleç, “Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yaptığımız bu programda farkındalık oluşturmak, engellilerin hayatlarını göz önüne sermek, onların sıkıntılarını dile getirmek, onlarla ilgili programlarımızı, projelerimizi vatandaşa anlatmak gayesiyle bu programı düzenledik. Bu vesile ile Dünya Engelliler Günü’müzü kutluyoruz. Dünyanın engelsiz hale getirilmesi için mücadelelerimiz devam ediyor. Engelsiz hayat oluşturmak için uğraşıyoruz” diye ifade etti.