Özel Çocukların Emekleri Sergilendi

Elazığ’da Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocukların el emekleri sergilendi. 

Özel Çocukların Emekleri Sergilendi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklar, yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri sergileyerek satışa sundu.

Alışveriş Merkezi’nde açılan sergide, ahşaptan, seramik boyamaya, rölyef çalışmasından el işlemelerine kadar çok sayıda ürün yer aldı. 2 gün boyunca açık kalacak serginde toplanan para ile çocuklara yeni materyaller alınması planlandığı bildirildi.

“El emeklerini geliştirerek belki ileride iş imkanı bulabilirler


Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocukların el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, “Temel hedefimiz çocuklarımızın sadece yedirip, içirip, barındırma değil. Bunları belli bir yaştan sonra toplum hayatına hazırlamak için mücadele de ediyoruz. Çocuklarımız eğitimlerine devam etmelerinin yanında spor, müzik ve kültürel faaliyetler yapıyorlar. El emeklerini geliştirerek belki ileride iş imkanı bulabilirler. Kurumumuzda toplam 44 çocuk var. El emekleri ise kurumumuzdaki 15 yaşındaki çocuklarımızın el emekleridir. Bize her konuda destek veren Halk Eğitim müdürlüğüne çok teşekkür ederim. Her konuda bize yardım ediyorlar ve en usta hocalarını gönderiyorlar” dedi.

 “Benim en hassas olduğum konu sevgi evleri”


Serginin çok anlamlı ve özel olduğunu dile getiren Vali Murat Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu'da , “Çocuklar çok güzel işler yapmış çocuklarımız. Bunlarında satışlarını yapıyorlar. Buradan kazanacakları parayla da tekrar kendilerine materyal alacaklar. Vatandaşlarımızı burayı gezmeye ve alışveriş yapmaya davet ediyorum. Elazığ halkı bu konularda çok duyarlı. Sergimiz 2 gün açık kalacak ve sonunda hiçbir ürünün kalmayacağından eminim. Çocuklarımızın tekrar eline sağlık. Hepsini çok seviyorum. Biliyorsunuz sizlerde, benim en hassas olduğum konu sevgi evleri. İnşallah güzel şeyler öğrenip belki de ileride hoca olacaklar” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137