Özel Yetenek Sınavı İle 30 Öğrenci Alınacak

Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılında açılacak olan musiki sınıfına özel yetenek sınavı ile 30 öğrenci alacak.

Özel Yetenek Sınavı İle 30 Öğrenci Alınacak

2019-2020 eğitim-öğretim yılında Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi musiki sınıfına özel yetenek sınavı ile 30 öğrenci alımı gerçekleştirecek.

GÜRTÜRK: PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE DEĞERLENDİRME VE SIRALAMA YAPILACAK

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarının 8. Sınıfını 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında bitiren öğrenciler ilgili okuldan alacakları dilekçe ve e-okul üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. 29-30 Haziran arasında öğrenci listeleri yayınlanacak olup, yetenek sınavı 01-05 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Yetenek Sınavında 50 puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaklardır. Yetenek Sınavında 50 ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının % 70’i ile ortaokul başarı puanının % 30’u alınarak 100 tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılacak” diye konuştu.

GÜRTÜRK: BU YIL İLK DEFA UYGULANACAK

Müdür Gürtürk, “En yüksek puandan aşağıya doğru yapılan sıralamaya göre belirlenen kontenjan kadar asıl ve yedek liste Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesinin internet sayfasından ilan edilecektir. Kayıtlar 08-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıtlar sonucunda açık kontenjan bulunması durumunda; yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yapmaya hak kazanan öğrenciler tespit edilerek 12-13 Haziran tarihleri arasında kayıtları yapılacaktır. Hacı Hulusi Yahyagil Proje Anadolu İmam Hatip Lisemiz bu yıl ilk defa musiki programı uygulayacak olup, yetenekli öğrencilerimizin başvurularını bekliyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137