Özelleştirme İdaresi Elazığ'daki O Arsayı Satışa Çıkarıyor

Akpınar Mahallesi Bosna Hersek Bulvarı üzerinde yer alan Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’ne ait arsayı Özelleştirme İdaresi satışa çıkarıyor. Daha önceden lojmanların olduğu arsada lojmanlar bir süre önce yıkılmış mahalle sakinleri de arsanın tinerci işgalinde olduğunu iddia etmişti.

Özelleştirme İdaresi Elazığ'daki O Arsayı Satışa Çıkarıyor

Akpınar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Bosna Hersek Bulvarı üzerindeki Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’ne ait 9 bin 261 metrekarelik arsanın Özelleştirme İdaresi tarafından satılmasına karar verildi.

MAHALLE SAKİNLERİ SOSYAL ALAN YAPILMASINI İSTİYORDU

Daha önceden Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün lojmanlarının yer aldığı arsada lojmanlar bir süre önce yıkılmıştı. Lojmanların yıkılmasının ardından mahalle sakinleri o arsayı tinercilerin sıklıkla kullandığını iddia etmiş ve durumundan şikayetçi olmuşlardı.

Bölgede yaşayan vatandaşların ve Akpınar Mahalle Muhtarı Raif Acar’ın arsada sosyal alanların yapılması noktasında girişimleri olmuştu. Mahalle sakinleri arsaya cami yada sosyal tesislerin yapılmasını isterken arsanın Özelleştirme İdaresi tarafından satılmasına karar verildi.

SATILMASINA KARAR VERİLDİ

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında arsanın 29 Ekim 2023 tarihine kadar Özelleştirme İdaresi tarafından satılmasına karar verildiği belirtildi.

“ÖZELLEŞTİRME KAPSAM VE PROGRAMINA ALINMASINA KARAR VERİLDİ”

Resmi Gazete’nin 13 Kasım 2019 tarihli sayısında; “Mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan, Elazığ ili, Merkez ilçesi, Akpınar Mahallesi, 482 ada, 157 parselde kayıtlı 9.261,00 metrekare yüzölçümlü taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınarak satış yöntemi ile özelleştirilmesine ve özelleştirme işlemlerinin 29.10.2023 tarihine kadar tamamlanmasına, 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Hizmetleri Hakkında Kanunun ek 1’inci maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3’üncü ve geçici 29’uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8’inci maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
alican
alican - 4 yıl Önce

Belediyeye tahsis edilsin altı otopark üzeri yeşil alan yapılsın.

Burak
Burak - 4 yıl Önce

Satın satın hemde yola sıfır 20 katlı bina yapın..kimin umrunda olur park yeşil alan

Vedat
Vedat - 4 yıl Önce

Mücahit Efendinin Yeşil alan yapacağım diye defalarca açıklama yaptığı yer değil mi? Bir şey yapmaya geldiğinde akıllara gelmeyen Elazığ satmaya geldiğinde hemen başta geliyor. Elazığ seçimlerinin kurbanı olan bir şehir,

Ercan
Ercan - 4 yıl Önce

Birileri artık bu memlekete sahip çıksın. Yazıktır. Otobüsler için güzel bir mini terminal, park alanı ve okul olsa herkes faydalanır. Mahalle boğulmaz. Birilerinin 15 kat dikip zenginliğine zenginlik katmasından daha önemlisi toplum faydası olmalı. Sosyal donatı olmalı vs. vs.. En önemlisi çoğunluğu yeşil ve açık alan kalmalı. Yetkililerden umut yok ama...

Bekir
Bekir - 4 yıl Önce

Buraya hemen bina yapılsın etrafta binalar 8 katlı olsa da buraya 14 kat yapılsın , arsaya aldığı kadar bina dikilsin binalar kaldırımın dibine kadar sokulsun İstasyon caddesi de bu binaların otoparkı olsun. Binaların altı dükkan olsun dükkanlar da kaldırımın yarısını işgal etsin, gerçi mücahit yok ama mücahitin imarı örnek olsun

Tahol8
Tahol8 - 4 yıl Önce

Lan şehrin gobende çok güzel yer

SIRADAKİ HABER

banner137