Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Gala Tekstilin açılış töreninde konuştu.

ÖZTÜRK: ALTINCI BÖLGE TEŞVİKLERİ YATIRIMLARI ARTIRDI

Başkan Öztürk, “Emre ile Murat kardeşimin heyecanlarından dolayı kendilerini kutluyorum. Elazığ’a gelmeleri bir maceraydı. O macerayı diğer firmalarda uyguladığımız gibi çok şükür 10 yıl içinde herhalde 70-80 tane firmayı Elazığ’a bu şekilde kazandırdık. Tabi siyasilerimizin katkılarıyla, siyasilerimizin Ankara’daki iş birliklerimizle Elazığ organize sanayisi 10 yılda 220 hektardan bin hektara çıktı. 28 tane işletmeden şu anda 171 tane işletme çalışıyor. Tekstilciler altıncı bölge meselesini Elazığ’a kazandırmamızdan dolayı ilk bayrağı da açan benim yönetim kurulu üyelerimden Ala Tekstil’dir” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: ELAZIĞ’DA BAYAN ÇALIŞAN OLARAK 10 BİNE ULAŞACAĞIZ

Elazığ OSB’nin dünü ve bugününü anlatan Başkan Öztürk, “Şirketlerde muhasebe, mağazalarda dezgahdarlık, hizmet sektöründe bazı alanlarda çalışıyorlardı ama fabrikalarda çalıştırmak noktasında ciddi sıkıntılar çekiyorduk. Ama çok şükür ki evinde oturan 2 binin üzerinde bayan kardeşimiz bugün fabrikalarda gece vardiyası ve gündüz vardıyasında burada Elazığ’da istihdam edilmiş olacak. Şimdi hedefimiz yatırıma devam eden Gala Tekstil ve yeni geleceklerin müjdeleri var. Bunlarla beraber 2020’nin sonunda Elazığ’da bayan çalışan olarak 10 bine ulaşacağız. Açık ve net söylüyorum. 4 tane şu anda görüşüp kesinleştiğim firma şu anda buraya tekstil yatırımına geliyor. Bunların hepsi 500 ile bin kişi arasında istihdam yaratacak firmalar” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: ALTINCI BÖLGE SÜRESİNİ UZATALIM

Elazığ’ın altıncı bölge teşvik programına alınması ile birlikte yatırımların arka arkaya geldiğini ifade eden Öztürk, “Altıncı bölge meselesini inşallah hep beraber sivil toplum örgütleri, siyasilerle beraber asılalım; şu altıncı bölge süresini uzatalım. Altıncı bölge bitmeden evvel yıl sonuna kadar 5-6 tane teşviklerin çıkartılmasında yardımcı olun bize. Ki olacaksınız. Bir tekstik kent kuruyoruz burada. Hemen bin metre yukarıda tren hattının üstünde. İhalesini yapıyoruz. Projeleri bitti. 22 Eylül’de ihalesini yapıyoruz. 14 tane iş yeri, 14 tane tekstilciye kiraya vereceğiz 18 bin 500 metrekareyi kiraya vereceğiz, 2 bin 500 – 3 bin kişiye istihdam sağlayacağız. İnşallah 2022’nin sonunda orada insanlarımız çalışacak. Modern bir kampüs kuruyoruz. Yine beşinci etabın, ikinci etabın alt yapı inşaatına başladık. 26 tane parselimizi orada. Yeni firmalara tahsis ediyoruz. Elazığ Organize Sanayi Türkiye genelinde sayılı organize sanayilerinden biridir” dedi.