Organize Sanayi Bölgesi’nde tekstil kent için çalışmalar devam ediyor.

Tekstil çalışmalarıyla ilgili Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk açıklamalarda bulundu.

ÖZTÜRK: 3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Başkan Öztürk, “Bir tekstil kent projemiz var. 20 bin metrekare kapalı alan, 14 tane iş yeri çok güzel kampüs şeklinde kreşi olan, sosyal tesisleri olan bir alan projesi hazırladık. Bunda yüzde 30’da özel idare ortaklığı var. Öz kaynağın yüzde 30’unu onlar verecek diğerini biz. Kalkınma ajansı destekli 22 milyonluk bir proje. 2 milyonu öz kaynak, 20 milyonu hibe. Bu fiyatların artışından dolayı tahmin ediyorum ciddi rakamlara çıkacaktır. İhaleye çıkıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki sene Haziran ayında tamamıyla bitirilmesi. Elektriği, doğal gazı her şeyi içinde olacak şekilde. O projenin amacı; yeni istihdam alanı yaratmak. Konfeksiyon firmalarına buraları kiralayacağız. Gelip içinde demirbaşını, makinasını her şeyi koyacak. Buradaki hedefimiz 2 bin 500- 3 bin kişilik istihdam sağlamak. 14 tane iş yeri, 100’er kişi olsa bin 400 büyükleri 150 kişi olsa aşağı yukarı 3 bin kişi vardiyeye göre böyle bir alan olacak” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: HEDEFİMİZ 7 BİN 500 OLAN ÇALIŞANIMIZI ÖNÜMÜZDEKİ YILIN HAZİRAN AYINA KADAR 12 İLE 15 BİN ARASINA SKALA OLARAK ÇIKARTABİLMEK

Kentte hizmete giren tekstil firmaları ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde kadın çalışan sayısında da artış olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, “Elazığ’daki bayanlarda fabrikalarda çalışmaya alışmamış bir kültür var bizde. Bu kültürden çıkıp insanlar ailelerini, kızlarımız, hanımefendiler, çocuk sahibi insanlar çalışıp evine katkı sağlayınca böyle bir imkan doğunca evde boş boş oturuyordu bayanlar nerede mağazalarda tezgahtarlık, kafelerde bir de ev temizliklerine giderlerdi. Ama bugün devlet memurları, kurumlardaki memurları tenzih ederim onlar çalışıyorlardı zaten. Ama yeni bir alan açıldı. 2 bin civarında bir çalışan var. Bizim buradaki hedefimiz önümüzdeki yıla kadar bayan çalışanımızı 3-4 binleri buldurmak. 7 bin 500 olan çalışanımızı önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar 12 ile 15 bin arasına skala olarak çıkartabilmek. Hedefimiz bu. Organize sanayide biz arsayı verdik, aldı, bekletti öyle bir şey yok. Proje bazında getirdiği proje bazında yatırım yapana arsa var. İnanmamız lazım. Verdiği donelere bakmamız lazım. Vermiş olduğu vizite raporlarına bakacağız, finansman durumuna bakacağız. Gerçekten yatırımcıysa arsa var. Ama doneler zayıfsa, finansman konusu sıkıntılıysa ‘ben bir arsa alayım da hallederim mantığı varsa biz onlara arsa vermiyoruz. Diyoruz ki ‘git güçlen başka yerde bu işini yap’ gelip buraya girdiği zaman elindeki sermaye de gider batar. Güçlü firmaları buraya getirmeye çalışıyoruz. LC Waikiki bir tesis kurmuştu, önümüzdeki sene ikinciyi kuruyor” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: BİZ ALT YAPIYI BİTİNCEYE KADAR ORADA ARSA FALAN KALMAYACAK

Beşinci bölgenin alt yapı çalışmalarına başladıklarını kaydeden Başkan Suat Öztürk, “Beşinci bölgenin ikinci etabının alt yapı çalışmasına başladık. Onu da yine kalkınma ajansı öz kaynakla yapıyoruz. Şu anda makinalar çalışıyor. Hedefimiz yıl sonuna kadar alt yapıları büyük oranda bitirmek yüzde 70-80’ini. Diğer üst yapıları da baharda yol kapıları, parselosyanları belli. Orada parseller vermeye başlayacağız. O projelerin birkaç tanesinin arsasını oradan verdik. Öyle zannediyorum ki biz alt yapıyı bitinceye kadar orada arsa falan kalmayacak. Aşağılarda bile aynı şekilde” dedi.