Palu Kültür ve Dayanışma Derneği, Palu’da yetişip büyüyen, toplumun hafızasında önemli yer tutan, ilmi, edebi ve siyasi kişilikleriyle hem Elazığ’da hem de ülke genelinde halkın sevgisini kazanan kişileri anma programlarını düzenlemeye devam ediyor.

Anma programları kapsamında bu defa siyasi mücadelelerle, bölgenin ve ülkenin en önemli şahsiyetlerinden olan 5 dönem milletvekilliği, Bakanlık ve TBMM Başkanlığı yapmış olan rahmetli Ali Rıza Septioğlu anıldı.

Anma programına MHP İl Başkanı Semih Işıkver, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Palu Der üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ÜLGEN: SİYASETÇİ DEVLET İLE MİLLET ARASINDA BİR KÖPRÜDÜR

Kabri başında düzenlenen anma programında konuşan Palu – Der Başkanı Fadıl Ülgen, “Siyaset denilen olayın birinci şartı sevmektir. Rahmetli halkını seviyordu. Onların dertleriyle, sevinçleriyle hem hal olmayı prensip edinmişti, yaşam biçimi haline getirmişti. Merhum Ali Rıza Efendi’yi siyasete iten ve uzun süre siyasetin içinde tutan bu insan sevgisidir. Merhuma ve ona oy verenlerin aralarındaki sıcak ve samimi muhabbettir. Siyaset zor bir iştir. Siyasetçi kolay yetişmez. Her şeyin okulu vardır, siyaset bilimi okutulan yerlerde vardır ama siyasetçi okuldan çok şartların içinde yetişen kişidir. Siyaset engebeli bir yokuştur. Rahmetli Ali Rıza Septioğlu bu engebeli yokuşu halkının desteğini alarak tırmana bilmiş ender siyasetçilerimizden biridir. Devletin gücü büyüktür. Bu gücün adil kullanılması çok önemlidir. Devlet gücünün kullanılması bu gücü kullananların vicdan ve merhametlerine bırakılamaz. Bırakılırsa sıkıntılar doğar. Siyasetçi devlet ile millet arasında bir köprüdür” ifadelerini kullandı.

YILDIZ: KİŞİ VAR Kİ MAKAMA DEĞER KATAR KİŞİ VAR Kİ MAKAM ONA DEĞER KATAR

Erimli Eski Belediye Başkanı İbrahim Yıldız, “Toplumda insanoğlu bazı kişiler, şahsiyetler belli makamlara gelir. Ama kişi var ki makama değer katar. Kişi var ki makam ona değer katar. Şimdi makama değer katanların yeri ayrıdır, makamla değer bulanların yeri ayrıdır. Makam kaybolunca kişilerde unutulur gider. Fakat Ali Rıza abi öyle bir insandı ki bulunduğu her makama, bulunduğu her topluma, bulunduğu her yere, bulunduğu her cemaate değer katan bir insandı” şeklinde konuştu.

BİLGİN: BEN SİZE NASIL ÖYLE BİR SAYGISIZLIK YAPARIM DEDİM

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Murat Bilgin, “Rahmetli babası Şey Said Efendi’nin cep saatini sallaya sallaya dükkandan içeri girdi. Kalktım yerinden, oturttum, üç beş kelime sohbet ettik. Dedi ki komşum duydum ki bizi çok ağır diller azarlayan bir şiir yazmışsın üzüldüm deyince ben sanki uykudan uyanır gibi ‘efendim öyle şey mi olur?’ ben size nasıl öyle bir saygısızlık yaparım dedim. Bakın ben size yazdığım şiiri okuyayım” dedi.

Program Palu İlçe Müftüsü Ahmet Bulut’un duasıyla son buldu.

HABER: SITKI TAŞEL