Elazığ'ın Palu ile Kovancılar ilçelerine hizmet vermesi planlanan 150 Yatak kapasiteli Palu Kovancılar Devlet Hastanesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi 880 Milyon TL teklifle ZİVER İnşaat aldı.

Yaklaşık maliyet hesaplamasının 2022 birim fiyatı ile hesaplanan Elazığ’ın Palu ile Kovancılar ilçelerine hizmet vermesi planlanan Palu Kovancılar Devlet Hastanesinin ihalesi yapıldı. Yapılan ihale ZİVER İnşaat firmasında kaldı. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da birçok önemli projeye imza atan ZİVER İnşaatın ihalesini aldığı Palu ile Kovancılar ilçesinin ortasında yapımı planlanan 150 yataklı Devlet hastanesi yapımı tamamlandığında bölgeye sağlık alanında hizmet vermenin yanında ilimizde ki hastanelerin yükünü de büyük ölçüde hafifletecek. İhalesi yapılan 150 Yataklı Palu Kovancılar Devlet Hastanesi ihalesinin yasal süresinin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan ZİVER inşaat firmasına yer teslimi yapılarak inşaatına başlanılması planlanıyor.  

Elazığ’da Toz Bulutu Etkili Oldu Elazığ’da Toz Bulutu Etkili Oldu

Elazığ Palu arasına yapacak “150 Yataklı Devlet Hastanesinin” iki ilçenin ortasında olması, ulaşımı rahat, iki ilçeden ve çevre ilçelerden vatandaşlara rahatlıkla hizmet sunabilecek bir mesafede olması dikkat çekiyor. Hastanenin proje ihalesinin daha önce gerçekleştirilmesinin ardından Pandemi ve daha sonrasında gelen ekonomik gelişmeler projenin ertelenmesine neden olmuştu.  Kamuoyunun bildiği üzere Palu-Kovancılar Devlet Hastanesinin yapımı ile ilgili strateji yatırım planına alınmıştı. Hastane ihalesinin bugün yapılmasıyla birlikte 700 iş gününde tamamlanması ve hizmete kazandırılması bekleniyor. 

İHALENİN AYRINTILARI

Elazığ Palu Kovancılar 150 Yataklı Devlet Hastanesi yapım işi

-İşin süresi 700 gün

-Kurum Adı: Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü

-İhale tarihi: 09.06.2023- Saat 10:30 (ihale gerçekleştirildi)

-Yaklaşık Maliyet: 618.000.000,00 TL

-Teklif Miktarı: 880.000.000,00 TL

- Firma ZİVER İNŞAAT, Teklifi 880.000.000,00 TL.